EXCLUSIV Acționarii Diasfin pregătesc un proiect rezidențial cu sute de apartamente în locul fabricii de scule din Obor. Urmăresc o asociere pentru dezvoltare sau vânzarea

EXCLUSIV Acționarii Diasfin pregătesc un proiect rezidențial cu sute de apartamente în locul fabricii de scule din Obor. Urmăresc o asociere pentru dezvoltare sau vânzarea
scris 26 oct 2020

Acționarii fabricii de scule diamantate Diasfin din cartierul bucureștean Obor au început procedurile pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu peste 350 de apartamente în locul unității de producție, a cărei activitate a fost redusă puternic în ultimii ani. Ținta lor este asocierea într-o dezvoltare imobiliară sau vânzarea terenului, potrivit surselor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarii fabricii sunt un offshore din Liechtenstein, SIF Muntenia și o serie de directori și salariați, potrivit termene.ro. Din cauza creșterii continue a cheltuielilor cu forța de muncă și a costului cu materiile prime, din trimestrul al doilea al anului trecut, acționarii fabricii au decis să reducă activitatea de producție și să se axeze, mai mult, pe închirierea de spații comerciale și vânzarea de mărfuri specifice ramurii de activitate.

În raportul financiar aferent primului semestru din acest an se menționează, printre factorii care au influențat activitatea fabricii, „presiunea enormă a crizei economice și sanitare pe care S.C. DIASFIN S.A. o simte la nivelul volumului de comenzi, prețuri, perioade de plată și garanții. În aceste condiții de reducere a volumului comenzilor și a producției se impun măsuri de redresare, utilizând toate resursele umane și materiale de care dispune societatea având ca scop principal evitarea pierderilor și menținerea societății pe profit“.

În acest context, recent, Diasfin a început elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care vine cu propunerea de a construi în locul fabricii un ansamblu rezidențial cu peste 350 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro. Planul prevede 5 blocuri cu câte 11 etaje și două etaje subterane, la care se adaugă alte corpuri de clădiri cu două și 5 etaje.

Urmărește-ne și pe Google News


Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prin acest PUZ, acționarii fabricii urmăresc creșterea valorii proprietății, pentru ca ulterior să se asocieze într-o dezvoltare imobiliară sau să vândă terenul, potrivit surselor Profit.ro.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții SIF Muntenia nu au răspuns până la publicarea articolului.

SIF Muntenia are o abordare similară și în cazul fostei fabrici Industria Chimico – Farmaceutică nr. 2 din centrul Bucureștiului ce aparține producătorului de medicamente Biofarm. Fosta platformă industrială, aflată în degradare, urmează a fi demolată cu scopul valorificării terenului prin vânzare sau dezvoltare imobiliară, demers despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.

David Hay, fost șef AFI Europe și partener Morgan Stanley în România, țintește achiziția unei noi clădiri de birouri, deși anticipează o perioadă de blocaj în tranzacții CITEȘTE ȘI David Hay, fost șef AFI Europe și partener Morgan Stanley în România, țintește achiziția unei noi clădiri de birouri, deși anticipează o perioadă de blocaj în tranzacții

Diasfin are în proprietate un teren în suprafață de circa 8.700 de metri pătrați mărginit pe o latură de fabrica Aversa și pe alta de Mecanica Fină. Omul de afaceri italian Sergio Mollo, proprietarul fostului producător de instrumente pentru măsură Mecanica Fină, lucrează la realizarea a două ansambluri rezidențiale în cartierul bucureștean Obor, o investiție de peste 80 milioane de euro ce presupune construcția a circa 1.300 de apartamente, după cum a scris Profit.ro în exclusivitate.

Ruinele fabricii Aversa, care se întind pe un teren de 10 hectare, aparțin omului de afaceri canadian Michael Topolinski. El a anunțat că va construi aici „cel mai mare complex rezidențial din mijlocul Bucureștiului“. Construcția proiectului, denumit SkyLight Residence, era programată să înceapă în trimestrul al treilea din 2020 și să cuprindă spații cu funcțiuni mixte de 95.000 de metri pătrați, printre care un magazin Lidl, potrivit proprietarului Aversa.

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a continuat să crească, în luna septembrie, cu 2,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 48.000 de tranzacții, după ce luna anterioră a reintrat pe creștere, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a treia lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
diasfin
sif muntenia
aversa
mecanica fina