Dezvoltatorul imobiliar VGP își va alimenta birourile cu energie verde din ianuarie, inclusiv în România

Dezvoltatorul imobiliar VGP își va alimenta birourile cu energie verde din ianuarie, inclusiv în România
scris 21 dec 2021

Dezvoltatorul imobiliar belgian VGP, prezent cu o rețea de cinci parcuri industriale pe piața locală, își va alimenta toate birourile din Europa cu energie electrică provenită exclusiv din surse regenerabile, măsură ce vizează și operațiunile din România.

Compania a încheiat un acord cu furnizorul independent de energie Scholt Energy și cu traderul de energie ACT Commodities, ambele cu sediul în Olanda, în vederea achiziționării de energie electrică 100% regenerabilă pentru toate sediile sale europene de birouri.

Urmărește-ne și pe Google News

Acordul prevede furnizarea de energie electrică de la parcul solar existent al VGP de pe acoperișurile parcului industrial din Nijmegen, Olanda, către birourile companiei din întreaga Europă. Acoperișurile fotovoltaice din parcul VGP Nijmegen au o capacitate totală de aproximativ 4.400 MWh, aproape jumătate fiind folosită în prezent de către chiriași locali.

EXCLUSIV FOTO Familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania, intră pe piața imobiliară românească cu două proiecte majore, pe terenuri de la George Becali CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania, intră pe piața imobiliară românească cu două proiecte majore, pe terenuri de la George Becali

Din producția rămasă, aproximativ 450 MWh vor fi alocați birourilor VGP din Europa, iar restul va fi oferit spre cumpărare companiilor și gospodăriilor olandeze, potrivit companiei.

Acordul acoperă 20 de birouri VGP din 13 țări, inclusiv din România, toate urmând să fie alimentate exclusiv cu energie regenerabilă până la 1 ianuarie.

“Întrucât parcul solar de pe acoperișul parcului VGP din Nijmegen este deja operațional, furnizarea de energie verde poate fi stabilită începând cu 1 ianuarie 2022, însă, având în vedere că Europa de Sud se bucură de o iradiere solară mai mare, se intenționează să se treacă la livrarea de la instalațiile fotovoltaice de pe acoperișurile parcurilor VGP din Italia, care sunt în prezent în faza de proiectare”, arată compania.

VGP este prezentă în România cu o rețea de cinci parcuri industriale, în Timișoara, Sibiu, Brașov, Arad și București, aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Dezvoltatorul imobiliar a cumpărat, în 2020, terenuri în România cu o suprafață totală de 513.000 metri pătrați pentru proiecte viitoare.

La începutul anului, după cum a anunțat Profit.ro, belgienii au finalizat achiziția unui teren de circa 25 de hectare în Ștefăneștii de Jos pentru primul parc logistic al companiei din zona Bucureștiului.

De asemenea în prima parte a anului, VGP a obținut 600 milioane din vânzarea primei sale emisiuni de obligațiuni “verzi”, fonduri ce vor fi folosite inclusiv pentru finanțarea unor proiecte în România.

VGP a fost înființată în 1998 de antreprenorul belgian Jan Van Geet ca o afacere de familie în Cehia, sediul companiei fiind relocat ulterior în Belgia.

Jan Van Geet, care este și principalul acționar al companiei, cu o participație de aproximativ 34%, este creditat la acest moment de Forbes cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
vgp
energie verde
acoperis fotovoltaic
vgp romania
dezvoltator imobiliar
green deal