Creștere de 50% a afacerilor pentru Sixense România. Compania a intrat pe segmente noi de piață

Creștere de 50% a afacerilor pentru Sixense România. Compania a intrat pe segmente noi de piață

Mariana Garștea, Director General Sixense România

scris 5 mar 2024

Sixense România, companie specializată în soluții de monitorizare a comportării construcțiilor în timp, a încheiat anul 2023 cu afaceri estimate la 1,4 milioane euro, în creștere cu aproximativ 50% față de anul anterior. Creșterea cifrei de afaceri a companiei, aflată de 13 ani pe piața locală, s-a produs în condiții de profitabilitate.

Unul dintre factorii care au determinat creșterea business-ului Sixense România este diversificarea tipurilor de proiecte în care compania s-a implicat anul trecut. Astfel, Sixense România a gestionat activitatea de monitorizare geotehnică și structurală pentru o serie de proiecte de infrastructură critică, precum și peste 50 de lucrări de încercare cu probe pentru testarea siguranței structurale a mai multor poduri din țară.

Urmărește-ne și pe Google News

Odată cu aceste activități, compania s-a acreditat ca laborator de analize și încercări în construcții de către Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), un alt factor care a dus la dezvoltarea businessului anul trecut. Această autorizare permite companiei să realizeze lucrări de încercare cu probe în cazul proiectelor de poduri, pentru testarea siguranței și rezistenței acestora, înainte de darea lor în folosință.

INFOGRAFICE Chiriile au scăzut. Schimbare de interes în rândul românilor către achiziții CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Chiriile au scăzut. Schimbare de interes în rândul românilor către achiziții

De asemenea, în 2023 compania a intrat și pe segmente noi de piață, cum ar fi urmărirea comportării în timp a mijloacelor publicitare. Echipa Sixense România s-a dublat și ea, ajungând în prezent la peste 20 de persoane.

În 2023, 60% din afacerile Sixense România au fost reprezentate de proiecte publice, în general proiecte din categoria de infrastructură de transport, în timp ce 40% a provenit din proiecte private, construcții civile din categoriile office, retail sau industrial.

În ceea ce privește tipologia de servicii oferite, 80% din cifra de afaceri provine din lucrări de monitorizare geotehnică și structurală, iar 20% reprezintă încercări statice și dinamice ale proiectelor de poduri. De asemenea, 35% din lucrările de monitorizare geotehnică și structurală au fost realizate cu ajutorul soluțiilor digitale și au reprezentat activități de urmărire a comportării construcțiilor în timp real, o inovație pentru industria locală.

ChatGPT poate citi răspunsurile, atât în aplicații, cât și pe web CITEȘTE ȘI ChatGPT poate citi răspunsurile, atât în aplicații, cât și pe web

„Mă bucur să văd o deschidere din ce în ce mai mare către soluții digitale pentru urmărirea comportării construcțiilor în timp, ceea ce ne permite să monitorizăm în timp real proiecte de importanță critică. Este vorba, de obicei, despre proiecte de infrastructură, unde gradul de risc este foarte ridicat”, spune Mariana Garștea, Director General Sixense România.

Cele mai multe dintre proiectele publice în care Sixense România a fost implicată au provenit anul trecut din vestul țării și din proximitatea Capitalei, în timp ce proiectele private au vizat orașele mari ale României: București, Cluj, Timișoara sau Constanța.

Printre proiectele publice aflate în portofoliul companiei sunt: monitorizarea Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, monitorizarea sălii laser de la Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics Center (Centrul de Cercetare ELI-NP de la București-Măgurele), instrumentarea pentru monitorizarea în timp real a unei pasarele din Oradea, încercarea cu probe a Podului suspendat de peste Dunăre din Brăila și altele.

Planuri pentru 2024: creșterea businessului cu 20%

Pentru 2024, compania țintește o creștere cu 20% a business-ului. În acest sens, formarea și pregătirea tehnică continuă a echipei sale de specialiști este unul dintre planurile importante pentru Sixense România în acest an.

Compania are activitate atât în București, cât și în alte centre importante din România, cum ar fi Cluj și Iași, și poate deservi proiecte pe întreg teritoriul țării. Sixense România este și membru co-fondator al Asociației Profesionale de Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS) și deține singurul laborator autorizat de analize și încercări în construcții din România, dedicat exclusiv activităților de monitorizare geotehnică și structurală.

Sixense România este prezent de peste 13 ani pe piața locală și face parte din Sixense Group, cu sediul în Canada.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numără: Prima secțiune – Linia de Metrou 5 București, Tunelele Daneș și Sighișoara, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Linia de metrou 4 București, Pod nou Agigea, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Pod Ulmeni, Neo Floreasca Lake, Aviației Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Țiriac Tower, Ana Tower, Green Court C ș.a.

viewscnt
Afla mai multe despre
sixense românia
constructii