CONFIRMARE Lion’s Head, cu cea mai veche firmă de asigurări de viață din Africa de Sud în acționariat, se împrumută și pregătește achiziția unor noi clădiri de birouri în România

CONFIRMARE Lion’s Head, cu cea mai veche firmă de asigurări de viață din Africa de Sud în acționariat, se împrumută și pregătește achiziția unor noi clădiri de birouri în România

Alina Necula, noul country manager al Lion`s Head în România

scris 5 sep 2023

Fondul de investiții Lion’s Head Investments, format printr-un parteneriat între cea mai veche firmă de asigurări de viață din Africa de Sud, Old Mutual, și cea mai mare agenție imobiliară din Bulgaria, AG Capital, se va împrumuta cu 150 milioane euro de la  International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, pentru achiziții de active și dezvoltarea de noi proiecte în București și Sofia, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania deține și operează în prezent cinci clădiri de birouri în Bulgaria și România - două în Sofia și trei în București - și intenționează să-și extindă portofoliul pe piața din regiunea Europei Centrale și de Est (CEE).

Urmărește-ne și pe Google News

În toamna anului trecut, Profit.ro a anunțat că fondul este în negocieri pentru achiziția în România de noi clădiri de birouri și analizează variante de extindere pe sectorul logistic. Investitorul mizează pe o creștere a chiriilor, pe baza ofertei limitate din piață.

„Ca obiectiv al strategiei noastre de grup, căutăm să identificăm în mod constant oportunități de a adăuga proprietăți în portofoliul nostru existent. Suntem în negocieri pentru proiecte specifice“, a declarat atunci Alina Necula pentru Profit.ro, în primul său interviu de la numirea în funcția de country manager în România al Lion’s Head Investments.

Compania deține trei parcuri de afaceri, formate din cinci clădiri, două în Sofia și unul în București, cu o suprafață totală de 235.000 metri pătrați și o valoare totală de 350 milioane euro.

FOTO DIICOT și-a inaugurat noul sediu, cumpărat de la dezvoltatorul ungaro-israelian al moștenirii Gojdu de la Budapesta CITEȘTE ȘI FOTO DIICOT și-a inaugurat noul sediu, cumpărat de la dezvoltatorul ungaro-israelian al moștenirii Gojdu de la Budapesta

Sud-africanii își anunță și interesul pentru extinderea pe sectorul logistic din București, dominat de doi jucători mari: CTP și WDP.

„Ne urmăm strategia de extindere pe termen lung; așadar, facem încă un pas în dezvoltarea și punerea în aplicare a planurilor noastre în sectorul logistic. În prezent, ne concentrăm atât pe achiziții, cât și pe proiecte de dezvoltare. Analizăm cele mai bune opțiuni și vom putea împărtăși mai multe informații în viitorul apropiat, odată ce vom finaliza procedurile în curs de desfășurare“, adaugă Alina Necula.

EXCLUSIV FOTO Raluca Simu, proprietara Cellini, pregătește investiții imobiliare masive, cu sute de apartamente și hoteluri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Raluca Simu, proprietara Cellini, pregătește investiții imobiliare masive, cu sute de apartamente și hoteluri

Ea subliniază faptul că piața imobiliară românească este o parte importantă din planurile viitoare ale investitorului, motiv pentru care are alocat un buget de investiții care să permită îndeplinirea obiectivelor.

„Ne concentrăm atât pe dezvoltare, cât și pe activele producătoare de venituri și nu limităm căutarea, atunci când vine vorba de locații de birouri «high-profile», în zonele dorite de chiriași, dar și de proprietăți logistice «last mile». Ne-am propus consolidarea prezenței în sectorul imobiliar românesc și să adăugăm mai multe proiecte la cele existente în ambele țări (România și Bulgaria). Prin urmare, nu, nu ne gândim să vindem Oregon Park“, a mai declarat managerul local al companiei.

Investitorul a finalizat în 2019 prima sa tranzacție în România prin achiziția complexului de birouri Oregon Park din București, de la dezvoltatorul imobiliar Portland Trust, la un preț de peste 170 de milioane de euro. În 2019 aceasta a fost considerată a doua cea mai mare din istoria pieței locale, fiind depășită doar de tranzacționarea complexului de birouri The Bridge de către frații Pavăl la un preț de circa 200 de milioane de euro.

Între timp, AFI Europe a cumpărat portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle într-o tranzacție de peste 300 de milioane de euro, care a devenit cea mai mare realizată vreodată în România.

EXCLUSIV Familia Popa și Smaranda Lalescu, nepoata matematicianului Traian Lalescu, intră pe piața rezidențială în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui George Becali CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Popa și Smaranda Lalescu, nepoata matematicianului Traian Lalescu, intră pe piața rezidențială în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui George Becali

„Considerăm că este momentul potrivit pentru extindere, atât pe piața de birouri, cât și pe cea logistică. Deși majoritatea dezvoltatorilor ezită acum să înceapă noi proiecte, din cauza incertitudinilor geopolitice, a inflației ridicate, a costurilor crescute cu energia, așteptările noastre sunt ca randamentele să rămână stabile până când piața își stabilește cursul și situația ratei dobânzii se stabilizează.

Mai mult decât atât, ne așteptăm la o creștere a chiriilor din cauza dinamicii cererii și ofertei și având totodată în vedere oferta actuală limitată de stocuri noi, precum și problemele existente cu autorizațiile de construcție în București“, conchide Alina Necula.

La momentul intrării pe piața românească, managerii Lion’s Head au anunțat că țările vizate pentru noi achiziții imobiliare sunt România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Grecia, Croația și Slovenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
lion`s head
alina necula