Ariston Thermo România popularizează tehnologia momentului în confortul termic – pompele de căldură aer- apă Nimbus S Net

Ariston Thermo România popularizează tehnologia momentului în confortul termic – pompele de căldură aer- apă Nimbus S Net
scris 28 iul 2021

Progresul tehnologic își găsește numeroase aplicații practice și în confortul termic pentru locuințe – un domeniu important, care ne influențează semnificativ starea de bine de zi-cu-zi. Soluțiile sunt multiple iar producătorii își adaptează și diversifică ofertele, încercând să răspundă tendințelor și nevoilor de consum dar și exigențelor legate de protecția mediului și eficiența energetică.

Dintre variantele disponibile, pompele de căldură - tehnologie menită să asigure încălzirea și răcirea locuinței, dar și producția de apă caldă menajeră - se bucură de cel mai mare succes, datorită caracterului lor sustenabil. Ariston Thermo, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, a făcut deja pasul către această tehnologie și a introdus în portofoliul autohton pompele de căldură aer-apă Nimbus S Net, rezultat al programelor intensive de cercetare și inovare susținute de companie.

Urmărește-ne și pe Google News

Ce este o pompă de căldură și de ce este de preferat ?

Pompele de căldură sunt, simplu spus, aparate care preiau energia dintr-un mediu și o transportă în altul. O fac însă în mod eficient, cu un consum redus de energie și cu protejarea mediului înconjurător. Din aceste motive, pompele de căldură au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, iar experții susțin că acestea reprezintă tehnologia viitorului.

Ca principiu de funcționare, o pompă de căldură poate fi comparată cu modul de funcționare al unui frigider. Transferul de energie se realizează prin vaporizarea unui agent frigorific care astfel a preluat căldura din mediul extern, urmată de comprimarea gazului rezultat în urma vaporizării agentului frigorific și cedarea căldurii acestuia către mediul intern, respectiv către instalația de încălzire.

Pompele de căldură sunt de mai multe tipuri, în funcție de „combustibilul” folosit: pompe aer – apă (care folosesc energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră), sol-apă (colectează energia din pământ) și apă – apă (preiau energia din sursele de apă cum ar fi pânza freatică, râuri sau lacuri).

Ariston Thermo, lider al pieței de soluții pentru confortul termic, a introdus în România pompele de căldură aer- apă din gama Nimbus S Net, care pot fi achiziționate într-unul dintre cele trei modele: Plus, Compact și Flex.

Așadar, este vorba despre o tehnologie care utilizează energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

Care sunt avantajele utilizării pompelor de căldură?

Numărul celor care aleg să achiziționeze pompe de căldură este în creștere, potrivit unor studii recente ale IEA. De altfel, consumatorii vest-europeni au făcut deja trecerea către această tehnologie iar piața UE continua să se extinde rapid, aproximativ 1,3 milioane de gospodării achiziționând o pompă de căldură în 2018. Franța, Italia și Spania sunt responsabile pentru jumătate din vânzările din Uniunea Europeană, în timp ce Suedia, Estonia, Finlanda și Norvegia au cele mai ridicate rate de penetrare, cu peste 25 de pompe de căldură vândute la 1 000 de gospodării în fiecare an.

  • Beneficii multiple cu un consum redus

Același studiu mai arată și că, dintre toate tipurile de pompe, cele aer-apă – cum este cazul pompelor din gama Nimbus S Net – au cea mai mare rată de răspândire.  Specialiștii Ariston spun ca acest lucru se explică prin faptul că sunt ușor de instalat și aduc numeroase beneficii în termeni de eficiență și consum. În plus, acestea sunt perfect adaptate condițiilor de climă din România, reușind ca, indiferent de sezon, să folosească cu succes energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.  

  • Economie și eficiență energetică

Un beneficiu important este faptul că pompele de căldură permit amortizarea investiției făcute pentru achiziționare într-un ritm destul de rapid, pe termen mediu și lung proprietarii realizând chiar economii semnificative, datorită consumului de energie redus al pompelor.

Pompele funcționează pe bază de energie electrică, având un consum redus, în condițiile în care 1 kw electric consumat produce aproximativ 4 kw termici.

Pe de altă parte, în ceea ce privește costurile de achiziționare, care sunt mai mari, există exemple de bune practici în țări occidentale precum Italia și Franța, care au acordat subvenții, ajutând astfel consumatorii să își poată dota locuințele cu aceste sisteme eficiente și prietenoase cu mediul. 

  • Confort și adaptabilitate

Pompele de căldură Ariston Nimbus S Net sunt aparate de tip split, formate din două unități separate, una montată la exterior și cealaltă la interior. Ele au cel mai scăzut nivel de zgomot din categorie, aducând astfel un plus de confort. De asemenea, ele sunt dotate cu sisteme inteligente care le optimizează performanțele, pentru un impact minim asupra mediului. Pompele înglobează tehnologie europeană avansată, unitățile interne  fiind produse la fabrica Ariston Thermo din Italia.

Cel mai important însă este faptul că pompele Ariston Nimbus sunt adaptate perfect condițiilor climaterice din România, funcționând optim și la temperaturi scăzute.

  • Soluții inteligente și conectivitate

O tendință remarcată pe piața de profil în ultimii ani – și mai ales de la începutul pandemiei – este apetitul din ce în ce mai crescut al consumatorilor pentru tehnologia care înglobează soluții inteligente și conectivitate.

Ariston Thermo România popularizează tehnologia momentului în confortul termic – pompele de căldură aer- apă Nimbus S Net

Prin gama de pompe de căldură Nimbus S Net, Ariston Thermo aduce la îndemâna consumatorilor funcția de conectivitate și control prin aplicația ARISTON NET.

De asemenea, automatizarea prezentă la pompele Ariston Nimbus S NET este dezvoltată și produsă in-house, în fabrica dedicată elementelor electronice din grupul Ariston, lucru care permite o mare flexibilitate în instalare, optimizare continuă a softului dar și integrare facilă cu sisteme solare, fotovoltaice și generatoare auxiliare de căldură.

În concluzie, pompele de căldură au foarte multe avantaje și sunt o poartă către un viitor în care confortul nu va mai fi un lux, ci o stare pe care consumatorii și-o vor putea asigura mai ușor, mai eficient, mai ieftin și cu mai puțină poluare pentru starea generală de bine, atât în casă, cât și în mediul înconjurător.

viewscnt
Afla mai multe despre
ariston thermo
pompe de căldură