Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, a numit-o pe Andreea Mihai în funcția de CEO.
În rolul său actual, Andreea Mihai supervizează operațiunile din România și coordonează activitatea de dezvoltare, fiind responsabilă de conturarea planului de afaceri pe termen scurt, mediu și lung, precum și de creșterea segmentelor de business existente.
Andreea Mihai a fost 17 ani angajata Carrefour, ajungând până în boardul companiei, ca director de marketing. A mai ocupat funcția de Marketing & E commerce Director la Leroy Merlin România și Director Executiv la NIRO.
CITEȘTE ȘI ROCA Industry finalizează o nouă tranzacțieHagag pregătește la acest moment transformarea în hotel a sediului Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice (ISPH), cumpărat în primăvara acestui an, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Clădirea de birouri dispusă pe șapte nivele este amplasată pe strada Vasile Lascăr 5-7, la 400 de metri distanță de kilometrul 0 al Bucureștiului, și are o suprafață construită de peste 6.000 de metri pătrați. Hagag a angajat biroul de arhitectură Răzvan Bârsan + Partners pentru realizarea proiectului de renovare a vechiului sediu ISPH. Arhitecții de la Răzvan Bârsan + Partners au realizat majoritatea proiectelor Hagag în România.
Dezvoltatorul mai lucrează la două proiecte hoteliere în România. A cumpărat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, și a anunțat că va investi în renovarea lui 60 de milioane de euro, pentru a atinge un standard de minim 5 stele. A semnat un acord cu grupul canadian SNC-Lavalin care vizează achiziția unui complex de birouri din centrul Bucureștiului, la un preț de 8,25 de milioane de euro, și transformarea acestuia în hotel. Totodată este interesat și de achiziția celebrului hotel Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu.
În plină extindere
Dezvoltatorul Hagag are un portofoliu local care depășește 200 de milioane de euro, potrivit propriilor anunțuri. A finalizat până acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri; restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat în 33 de apartamente; și primele 3 blocuri dintr-un complex rezidențial dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investiție de 90 de milioane de euro.
CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a ieșit pe piața imobiliară și se apropie de mutarea din Tower Center InternationalHagag mai deține Palatul Știrbei, pentru renovarea căruia a alocat un buget de 20 de milioane de euro; un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; un teren tot în Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Radu Dimofte cu peste 5.800 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 18 apartamente de lux; o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.
Profit.ro a mai scris că Hagag a intrat într-o tranzacție cu grupul de investiții al miliardarului Teddy Sagi pentru achiziția clădirilor de birouri pe care acesta le are în România. Investitorul este într-un acord de cumpărare și cu familia Caramihai, care deține restaurantul Casa Albă, pentru 3 loturi de teren din Pădurea Băneasa cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați și un preț de 15,5 milioane euro. Totodată, a semnat un acord și cu o companie a grupului austriac A-Heat, care deține complexul de wellness Therme din Balotești, pentru achiziția unui teren din Pădurea Băneasa pe care este autorizată construcția a sute de apartamente.
Hagag se regăsește și pe lista cumpărătorilor interesați de achiziția clădirii Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului.