Acționarii israelieni ai Sinaia SA, care dețin grupul Rina Hotels, au semnat asocierea cu investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay pentru operarea unui aparthotel ce urmează a fi amenajat în clădirea istorică, recent consolidată, Brătianu 12 din centrul vechi al Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Grupul Rina Hotels operează 3 hoteluri cu un total de 364 de camere în Sinaia și București.
Acționarii Sinaia SA au aprobat acum participarea companiei la asocierea în participațiune cu Shmuely David Hay în scopul amenajării și operării imobilului aparthotel Brătianu 12 din centrul vechi al Capitalei, se arată în documentele citate.
Profit.ro a anunțat în premieră că cei doi investitori urmează să semneze o asociere pentru a opera un aparthotel cu circa 40 de apartamente.
Investiția totală în acest proiect va fi în jur de 3 milioane de euro, inclusiv costul implicat de consolidarea imobilului, recent finalizată. Planul investitorilor este să deschidă aparthotelul în primul trimestru din 2024.
Demisolul, parterul și mezaninul clădirii cu 8 etaje este închiriat magazinului True to Sole, cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune, care și-a făcut astfel intrarea pe piața din România.
Brătianu 12 este lipită de monumentul istoric Brătianu Business Center, aflat în proprietatea dezvoltatorului imobiliar Global Vision, clădire realizată în stil neoclasic, cu accente baroce, de arhitectul Paul Smărăndescu între 1924-1926.
Grupul Rina Hotels, condus din 2017 de Oryan Ben Nissan, deține hotelul de 3 stele Rina Sinaia, cu 243 de camere, dintre care 45 la categoria de 4 stele; hotelul de 2 stele Rina Cerbul din Sinaia, cu 79 de locuri de cazare și hotelul de 3 stele Trianon din București, cu 42 de camere.
Shmuely David Hay, în colaborare cu tatăl său, Shmuely Yosefh, a acumulat, în 2006-2007, apartamente și zeci de hectare de teren în București și Ploiești. Prima lor dezvoltare locală a fost ansamblul rezidențial Titan City Gardens, finalizat în 2014 în spatele IKEA Pallady, iar în 2018 au început construcția Otopeni City Gardens, un ansamblu cu 152 de vile, încă în lucru.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploarePiața hotelieră din București a crescut în primul semestru al anului trecut, venitul mediu al hotelurilor consemnând un avans de peste 43% față de aceeași perioadă din 2022. În ciuda provocărilor, sectorul a atins nivelurile pre-pandemice, evoluție determinată de o creștere a tarifului mediu net cu aproape 11% față de semestrul întâi din 2019 și cu 27% față de aceeași perioadă din 2022.
Rata de ocupare s-a majorat, de asemenea, cu aproximativ 13% în semestrul întâi din 2023 față de primele 6 luni din 2022. Creșterea calității hotelurilor, prin renovarea unităților existente, dar și prin deschiderea unora noi, atât de operatori locali, cât și internaționali, a alimentat această tendință.
Bucureștiul s-a plasat pe poziția 5 din 20 de orașe din Europa Centrală și de Est din punct de vedere al interesului principalilor operatori de a investi în perioada următoare în noi facilități hoteliere, într-un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield.