Omul de afaceri Ionuț Negoiță, fostul proprietar al echipei de fotbal Dinamo, intenționează să înceapă, la primăvară, construcția unui nou mega-proiect rezidențial în Pipera, pentru care sunt planificate circa 2.000 de apartamente și care marchează ieșirea din zona de confort a Sectorului 3, unde și-a concentrat investițiile în ultimii ani, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Prețurile medii ale apartamentelor de vânzare – vechi și noi – au înregistrat o creștere de 14% în octombrie comparativ cu aceeași lună a anului trecut. La capitolul contactărilor, datele arată că în luna octombrie a acestui an au fost cu 53% mai multe interacțiuni între vânzători și cumpărători, comparativ cu luna octombrie a anului trecut.
Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru achiziția unui teren, situat într-o zonă ultra-centrală a Bucureștiului, pentru exploatarea pe termen lung prin dezvoltarea unui imobil destinat închirierii către un lanț de clinici medicale private. În acest fel, compania își asigură expunerea pe o nouă piață de consum, cea a serviciilor medicale private.
Compania de stat Active Conexe, rezultată în urma privatizării Automobile Craiova, pregătește în numele chiriașilor săi un proiect imobiliar cu depozite, restaurant, magazine, spații pentru birouri și teren de sport pe proprietatea sa din spatele complexului comercial Militari Shopping din vestul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Directorul executiv al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) din Capitală, Răzvan Munteanu, a declarat, în cadrul unei dezbateri publice, că acest domeniu a fost „extrem de subfinațat”. ”Realmente cade orașul pe noi”, a afirmat Munteanu.
Mijlocul lunii octombrie. Sirena sparge tăcerea peste dealurile domoale din apropierea Racoșului, la vreo 65 km nord de Brașov, în momentul în care capul de foraj de 150 de tone începe să se rotească și să muște din frontul de lucru deschis în coasta dealului. TBM 3, denumit Alexandra, tocmai a început forarea celui de-al treilea tunel pentru viitoarea cale ferată între Brașov și Simeria, parte a Coridorului Rin-Dunăre, construit de compania greacă AKTOR folosind tehnologia de ultimă generație TBM (Tunnel Boring Machine) pentru a crește precizia, siguranța, și respectarea mediului.
Timișoara continuă să evolueze în liga orașelor cu cea mai dinamică dezvoltare, fiind o destinație tot mai căutată atât de publicul consumator de cultură, turiști, cât și de investitori. Efervescența este vizibilă pe toate planurile - Capitală Culturală Europeană în 2023, candidat la regiunea Gastronomică Europeană 2028 și beneficiarul unor investiții majore în infrastructură. Cifrele o confirmă. Județul își menține șomajul sub 1% și un salariu mediu de 1.200 de euro, cel mai mare după București, în timp ce investițiile continuă pe toate segmentele – retail, office, logistică, infrastructură hotelieră. Potrivit raportului GfK Purchasing Power Romania 2024, populația din județul Timiș are o putere de cumpărare mai mare cu 155% față de media națională de aproximativ 9.092 euro, situându-se pe a treia poziție, după București și Cluj.
Foarte recent, ucrainenii au obținut o decizie judecătorească favorabilă din partea unui tribunal finlandez, care a dispus confiscarea unor active deținute de Rusia în Finlanda, evaluate la câteva zeci de milioane de dolari.
Începând de la mijlocul anului 2022, prețurile locuințelor în orașele considerate „bule imobiliare” la nivel global au scăzut cu aproximativ 15% în termeni reali, pe măsură ce băncile centrale au început să majoreze ratele dobânzilor. Însă nu și în Europa de Est, unde s-a întâmplat invers. Varșovia e lider regional și chiar mondial cu o creștere a prețurilor la locuințe de două cifre. Există și un motiv bine întemeiat.
Considerăm că un antreprenor de succes are în spate o poveste complexă. Care este povestea Teodorei Lazăr, o tânără care a avut un vis, l-a materializat, iar acum se îndreaptă spre noi culmi.