Planul ROCA Investments: investiții în companii mai mari, mărirea tichetului per tranzacție, creșterea cifrei de afaceri cu 13%

Planul ROCA Investments: investiții în companii mai mari, mărirea tichetului per tranzacție, creșterea cifrei de afaceri cu 13%

Rudolf Vizental

scris 15 apr 2021

ROCA Investments, companie holding care furnizează soluții de capital și parteneriat pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești, își propune, anul acesta, să investească în companii mai mari, să mărească tichetul per tranzacție și să crească cifra de afaceri cu 13% și EBITDA cu 115%.

Anul trecut, compania a ajuns la o evaluare a portofoliului de 42 milioane euro, aproape dublu față de nivelul de 22,3 mil euro de la finalul anului 2019, și a raportat un randament al investițiilor de 62%. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat, în 2020, o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane euro și au peste 1.000 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News

„Misiunea noastră este de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how și pasiune. Amplificăm potențialul și accelerăm creșterea companiilor și brandurilor românești. Vom rămâne fideli ideii de crea acest ecosistem, de a conecta oamenii din interior și de a aduce prin practică dovada că împreună suntem mai puternici decât fiecare separat”, spune Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

Andrei Cionca, Impetum Group: O scădere a aparatului bugetar ar da un semnal de încredere pieței private că statul se uită inclusiv la el și își dorește să devină performant. Investiții în IMM-uri, tehnologie și agricultură CITEȘTE ȘI Andrei Cionca, Impetum Group: O scădere a aparatului bugetar ar da un semnal de încredere pieței private că statul se uită inclusiv la el și își dorește să devină performant. Investiții în IMM-uri, tehnologie și agricultură

Anul acesta, ROCA și-a propus să investească în companii mai mari, îndreptându-se către companii care au potențial de creștere accelerată și au nevoie de sprijin în acest sens, care se află într-un moment de dificultate și care au nevoie de un partener pentru a trece peste acest impas, dar și către companii care caută să transfere managementul businessului în mâinile unor executivi performanți.

„Ne propunem să investim în companii mai mari, dorim să ne apropiem mai tare de piața de capital și în acest sens să avem un dialog continuu constructiv cu conducerea Autorității de Supraveghere Financiară. Avem planuri mari în acest sens și, în același timp, ne preocupă criza resurselor materiale. Cele mai multe companii sunt afectate de acest impact dat de modul în care se reașază economia globală și modul în care circulă mărfurile de pe un continent pe altul, modul în care există acces la resurse naturale. Strategia noastră de investiții va ține cont și de aceste tendințe economice, iar planul nostru este ca mai tare să punem focus pe produsele românești și pe branduri made in Romania”, mai spune CEO-ul.

VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala

Conform informațiilor transmise de partenerii ROCA Investments, compania a stabilit trei direcții strategice de dezvoltare la nivel de portofoliu pentru anul acesta, și anume consolidarea companiilor prin procese de M&A, pentru a crea companii mai solide și mai relevante, digitalizarea acestora pentru a avea procese mai simple și informații în timp real și accesarea de fonduri europene pentru a dezvolta companiile cu echipamente cât mai performante, capabile să facă față noilor provocări.

„Activitatea de M&A prin companiile în care avem participații o vedem ca o modalitate foarte bună de a crește rapid volumul business-ului în fiecare domeniu de activitate în care activăm. Funcționăm după principiul că o companie care nu operează prin tehnologie nu va mai exista în viitor. Ca urmare a acestui principiu țintim să avem procese de digitalizare și tehnologie în tot ce înseamnă activitate din companiile noastre. Și, nu în ultimul rând, este partea de fonduri europene, capacitatea de a accesa și de a derula procese de fonduri europene este un know-how în sine. Cea mai mare parte a companiilor în care avem investiții a trecut prin acest proces sau este în curs de finalizare a unor proiecte pe fonduri europene și vrem să folosim în continuare acest know-how cât mai bine posibil și să scalăm această activitate de atragere a fondurilor europene pentru a construi capacități de producție, sisteme informatice, pentru a dezvolta compania cu aceste facilități pe care le putem accesa astăzi în piață”, spune Alexandru Savin, Partener ROCA Investments.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

Referitor la investițiile în pandemie, partenerii ROCA spun că nu și-au modificat comportamentul și nu au oprit investițiile anul trecut.

„Anul 2020 a fost anul cu cele mai mari investiții pe care ROCA le-a făcut, cele mai multe companii care au intrat în acest ecosistem. Putem spune că planul nostru este să nu punem frână nici în perioada următoare și să nu ne lăsăm descurajați de riscurile care apar sau care au apărut ca urmare a pandemiei, ci pur și simplu să vedem oportunitatea de a ajuta și mai multe companii și de a integra și mai multe companii în ecosistemul nostru”, adaugă Savin.

Pornită în urmă cu 3 ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).

ROCA Investments este o companie de tip holding care deține participații în mai multe companii. ROCA contribuie la amplificarea potențialului companiilor, sprijinindu-le să își dezvolte strategii de business prin care accelerează creșterea valorii lor pe termen lung. Astfel, ROCA contribuie la dezvoltarea culturii antreprenoriale bazată pe parteneriat și prin urmare creează valoare în economia românească.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca investments
companie
rudolf vizental
roca
ceo
afaceri
investitii
holding
parteneri