O companie din Coreea de Sud își plătește angajatele cu zeci de mii de euro pentru fiecare copil născut

O companie din Coreea de Sud își plătește angajatele cu zeci de mii de euro pentru fiecare copil născut
scris 25 feb 2024

O companie coreeană de construcții își plătește angajatele cu aproape 70.000 de euro de fiecare dată când nasc un copil, în speranța că va contribui la rezolvarea problemei ratei scăzute a natalității din țară.

Compania a plătit deja un total de 4,8 milioane de euro sub formă de sumă forfetară începând cu anul 2021 angajaților, inclusiv două familii cu doi copii care au primit câte 138.000 de euro fiecare la o reuniune a personalului de Anul Nou, la începutul acestei luni, transmite Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Una dintre cele mai mari ferme de porci din Europa este ridicată în România. Cea mai mare investiție privată în comună din ultimele trei decenii CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai mari ferme de porci din Europa este ridicată în România. Cea mai mare investiție privată în comună din ultimele trei decenii
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Dacă starea actuală a ratei scăzute a natalității persistă, ne vom confrunta cu o criză existențială națională, cum ar fi scăderea forței de muncă și lipsa forței de muncă din domeniul apărării, necesară pentru securitatea națională”, a declarat Joong-keun Lee, fondatorul Booyoung Group, la o reuniune a personalului, arată G4Media.

Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume, de aproximativ 0,7 nașteri la o femeie fertilă, potrivit Institutului pentru populația viitorului din Peninsula Coreeană.

Experții spun că printre motive se numără schimbarea viziunii asupra familiei, o societate foarte competitivă, costul ridicat al creșterii copiilor și implicarea redusă a bărbaților în îngrijirea copiilor.

Bittnet semnează pentru compania din grup Dendrio Solutions al 3-lea contract semnificativ în acest an CITEȘTE ȘI Bittnet semnează pentru compania din grup Dendrio Solutions al 3-lea contract semnificativ în acest an

„Oamenii au două instincte diferite – unul este de a-și păstra specia și celălalt este de a supraviețui. În acest moment, supraviețuirea este prea dificilă încât nu ne putem permite să ne pese de conservare”, a declarat Insill Yi, președinta Institutului pentru viitorul populației din Peninsula Coreeană și fost comisar de statistică.

„Ca să simplificăm, cel mai important factor este că este dificil să planifici viitorul, ceea ce este necesar dacă îți dorești copii, deoarece viața este atât de provocatoare și competitivă în acest moment, iar viitorul cu copii nu li se pare atât de relevant pentru ei.”

Experții prezic că tot mai multe companii vor demara astfel de inițiative.

„Unul dintre cele mai importante lucruri pentru o companie este forța de muncă, nu-i așa? Este posibil ca acestea să întâmpine dificultăți în recrutarea angajaților, dar un alt aspect este că dispar consumatorii”, a spus Yi.

„Pe măsură ce populația scade, cred că firmele se confruntă cu un sentiment de criză. Cred că acesta este începutul în care companiile încep să se gândească: «Ce ar trebui să facem?» Cred că tot mai multe companii se vor alătura acestui efort în viitor.”

FOTO Tranzacție surpriză în IT - Companie românească cumpără un furnizor major lansat de ingineri de la Facebook și Yahoo CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză în IT - Companie românească cumpără un furnizor major lansat de ingineri de la Facebook și Yahoo

Una dintre beneficiarele noului program al lui Booyoung spune că banii i-au oferit liniște sufletească.

„Dacă bebelușul nostru vrea să facă ceva în viitor, îl putem sprijini fără să ne facem griji”, a declarat Semi Hong, manager de resurse umane la Booyoung Group, pentru Euronews Next.

Ea este optimistă cu privire la modul în care stimulentele îi vor motiva pe colegii ei din cadrul companiei.

„Chiar și eu m-am gândit la un al doilea copil pe care nu l-am planificat cu adevărat, deoarece aceasta este o politică de stimulare neconvențională. Deci cred că mulți angajați se gândesc din nou la planificarea familială”, a spus Hong.

Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul CITEȘTE ȘI Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul

„Poate că cei care urmau să aibă doar un singur copil vor avea doi în schimb acum.”

Oferirea unei sume atât de mari este fără precedent, dar rapoartele sugerează că mai multe companii sud-coreene au introdus recent noi scheme pentru a încuraja nașterea de copii și pentru a asigura bunăstarea angajaților.

Acestea consideră că cooperarea statului este esențială pentru a le oferi mai mult sprijin angajaților lor.

În anunțul privind noul stimulent, Booyoung a promis că angajații care dau naștere celui de-al treilea copil vor putea alege între bani pentru trei copii sau o locuință permanentă de închiriat, cu condiția ca statul să le ofere terenul pe care să-l construiască.

Gigantul din domeniul construcțiilor și proprietăților a sugerat, de asemenea, ca statul să implementeze un nou sistem de deduceri fiscale pentru a renunța la impozitul pe profit și la impozitul pe venit, astfel încât angajații să poată beneficia pe deplin de stimulentele pentru părinți și mai multe companii să le urmeze exemplul.

Autonom Assistance preia compania de asistență rutieră 9695 CITEȘTE ȘI Autonom Assistance preia compania de asistență rutieră 9695

Experții spun că cultura muncii și împărțirea echitabilă a sarcinilor parentale între femei și bărbați sunt, de asemenea, esențiale.

„Știți că a crește acel copil nu este ceva ce faci doar pentru o singură zi. Trebuie să continue până când copilul ajunge la cel puțin 20 de ani, iar costul minim, inclusiv meditațiile private, este de 200 până la 300 de milioane de woni [138.000 – 208.000 de euro] pe copil, după părerea mea”, a spus Yi.

„I-am întrebat pe tineri dacă ar avea de bunăvoie un copil, iar ei au spus că acest lucru le-ar oferi cu siguranță sprijin financiar și este adevărat că ar avea cu siguranță un impact pozitiv dacă s-ar afla la răscrucea de a decide dacă să aibă sau nu un copil”, a adăugat Yi.

„Dar au spus că nu ar avea un copil doar pentru bani.”

În prezent, în Coreea de Sud femeile sunt responsabile în cea mai mare parte de creșterea copiilor, iar raportul dintre bărbații care ajută la îngrijirea copiilor este unul dintre cele mai scăzute din lume, potrivit expertului.

România va finanța restaurarea statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian din Roma. Cât va costa CITEȘTE ȘI România va finanța restaurarea statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian din Roma. Cât va costa

Institutul pentru populație din Peninsula Coreeană face campanie pentru a promova o cultură a muncii în care angajații să poată avea copii fără a simți presiune.

Țara, care obișnuia să aibă cele mai multe ore de lucru pe zi dintre statele membre ale OCDE, a încetinit ritmul, iar tinerii sunt dornici să obțină un echilibru între viața profesională și cea privată.

Yi este optimistă că în Coreea de Sud se va produce o schimbare a tendințelor demografice.

Telerenta anunță investiții de 3 milioane de euro și vizează extinderea în Polonia CITEȘTE ȘI Telerenta anunță investiții de 3 milioane de euro și vizează extinderea în Polonia

„Presupun că oamenii din Europa, care nu înțeleg prea bine Coreea, ar putea să se gândească: «Cum poate exista o astfel de țară?» Dar, ca economist, pot spune că Coreea a fost întotdeauna așa. Această țară a realizat o mulțime de lucruri într-o perioadă scurtă de timp”, a spus ea.

„Așa că eu cred că același lucru se va întâmpla și cu problemele populației. În prezent, depunem diverse eforturi din toate mediile sociale, iar guvernul face, de asemenea, eforturi.”

„În viitor, cred și sper că multe companii precum Booyoung vor face eforturi și că vom face o societate care să fie bună pentru a avea și a crește copii”, a mai spus ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea
companie