Finalizarea vânzării Telekom Mobile România va opri "orice sângerare" în fluxul de numerar grecesc către afacerile din România și va genera o reducere fiscală de peste 100 de milioane de euro, spune Michael Tsamaz, președinte și CEO al OTE.
Telekom România Mobile, al patrulea mare operator de pe piața locală de telefonie mobilă, a raportat venituri totale de 77,5 milioane de euro în trimestrul al patrulea din 2023, în creștere cu 6,2% față de anul anterior, se arată în raportul grupului OTE, proprietarul companiei.
Rezultatul a fost susținut de recunoașterea în contabilitate a unor încasări pe segmentul de servicii IT&C.
CITEȘTE ȘI Importurile de gaze au scăzut cu 6,2%, în 2023; producția a crescut cu 1,5%
"Operațiunile din România continuă să fie afectate de reducerile tarifelor de terminare a apelurilor mobile (MTR), iar o reducere suplimentară de 50% a fost pusă în aplicare de la începutul anului 2024. În concordanță cu cei 4 ani precedenți, Telekom Romania Mobile a obținut încă un an de creștere a bazei sale de abonați, cu 3,3% față de anul precedent", spune compania.
Veniturile din servicii mobile ale Telekom Romania Mobile au scăzut cu 12% în ultimul trimestru, la 43 milioane de euro, pe fondul scăderii bazei de clienți cu 9%, declin cauzat de utilizatorii de cartele prepay.
Rezultatul EBITDA ajustat a fost de 4,1 milioane euro.
La nivel anual, venituri Telekom Romania Mobile au scăzut cu puțin peste 6%, la 286,9 milioane euro. Investițiile în Telekom România Mobile s-au ridicat la 10,4 milioane euro.
Telekom Romania este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni, iar trei acțiuni sunt în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR). La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom.