Musk spune că a primit aprobarea verbală pentru construcția unui sistem Hyperloop între New York și Washington

Musk spune că a primit aprobarea verbală pentru construcția unui sistem Hyperloop între New York și Washington
scris 21 iul 2017

Elon Musk, directorul general al Tesla, SpaceX, OpenAI & Neuralink și, din decembrie anul trecut, al companiei de construcții tuneluri The Boring Company, a anunțat că a primit “aprobarea verbală” din partea guvernului SUA pentru construcția unui sistem de transport de mare viteză Hyperloop, ce va conecta New York, Philadelphia, Baltimore și Washington DC.

“Tocmai am primit aprobare verbală de la guvern pentru ca Boring Company să construiască un sistem Hyperloop subteran NY-Phil-Balt-DC”, a scris antreprenorul american pe contul de Twitter.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit lui Musk, distanța dintre New York și Washington DC va fi parcursă în doar 29 de minute odată construită rețeaua de transport. Rețeaua va avea cel puțin 12 stații pentru urcarea/coborârea în subteran.

Anunțul lui Musk a fost întâmpinat cu scepticism de unii utilizatori, care au punctat că acordul verbal nu reprezintă un angajament ferm, iar proiectul necesită aprobarea autorităților relevante din toate jurisdicțiile.

VIDEO Primele teste într-un tunel săpat de Boring Company, cel mai nou proiect al lui Elon Musk CITEȘTE ȘI VIDEO Primele teste într-un tunel săpat de Boring Company, cel mai nou proiect al lui Elon Musk

Și Boring Company, proiect născut din frustrarea lui Musk legată de aglomerația de pe străzile din Los Angeles, a fost considerat o glumă, însă antreprenorul american a anunțat recent că a terminat lucrările la prima secțiune dintr-un tunel construit în subteranul parcării din apropierea SpaceX.

“Dacă vreți ca acest proiect să fie implementat rapid, rog să vă anunțați oficialii locali și federali aleși”, i-a îndemnat Musk pe utilizatorii Twitter.

“Primăria din Chicago ne-a contactat deja în legătură cu un tunel de mare viteză între O’Hare și centru”, a continuat șeful Tesla.

FOTO Cel mai scump apartament din România este un penthouse din zona Primăverii, cotat la 3,8 milioane euro. Cum arată cele mai scumpe apartamente din țară CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai scump apartament din România este un penthouse din zona Primăverii, cotat la 3,8 milioane euro. Cum arată cele mai scumpe apartamente din țară

Musk și-a prezentat viziunea pentru înființarea unui sistem Hyperloop în 2013. Sistemul este proiectat să transporte persoane și marfă cu ajutorul unui tub de tranzit ultrarapid cu presiune redusă, la o viteză de până la 1.220 km/h. În teorie, capsulele ce se deplasează prin tub folosind levitația magnetică pasivă pot depăși viteza sunetului (1.235 km/h).

În mai anul acesta, Hyperloop One, o companie americană care și-a propus să construiască un sistem de transport Hyperloop, a efectuat primul test la scară mare cu o capsulă în vid, iar două luni mai târziu a dezvăluit prima generație a modulului de transport.

Musk spune că a primit aprobarea verbală pentru construcția unui sistem Hyperloop între New York și Washington

Testul realizat cu succes de Hyperloop One, cu sediul în Los Angeles, a durat 5,3 secunde, iar viteza atinsă a fost de 113 km pe oră.

În Europa, echipa olandeză care a câștigat concursul organizat la începutul anului de Musk pentru dezvoltarea unui sistem Hyperloop a anunțat, în iunie, că a început construcția unui centru pentru testarea tehnologiei, în orașul olandez Delft.

Echipa vrea să inaugureze primul tub Hyperloop operațional până în 2021, pe ruta Amsterdam – Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
transport