Melania Damian, Managing Partner SLooP, în podcastul Pluxee IMM Connect: „Când vorbim despre inovație, prima sursă de inspirație sunt clienții companiei”

Melania Damian, Managing Partner SLooP, în podcastul Pluxee IMM Connect: „Când vorbim despre inovație, prima sursă de inspirație sunt clienții companiei”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:00

Podcastul Pluxee IMM Connect este din nou gazda unei întâlniri care ajută antreprenorii să găsească inspirație pentru creșterea afacerii lor. Melania Damian, Managing Partner SlooP, invitata lui Toader Păun în cel mai recent episod al podcastului, consideră că pentru a obține o cotă de piață semnificativă companiile trebuie să vină în permanență cu noutăți către clienții lor.

Pluxee este partenerul de încredere pentru beneficii extrasalariale și soluții pentru implicarea angajaților pentru 35.000 de companii, dintre care 25.000 aparțin sectorului IMM. Pluxee IMM Connect este comunitatea de networking și knowledge antreprenorial dedicată acestora cât și tuturor antreprenorilor care caută inspirație pentru creșterea afacerii lor. Membrii comunității au acces la conținut practic și valoros creat în colaborare cu experți de top din cele mai dinamice domenii de business. 

Urmărește-ne și pe Google News

Melania Damian este expert în dezvoltare prin inovație, cu o experiență de 20 de ani în diferite domenii și categorii de produse, în zona comercială, de management, marketing și vânzări. Melania este pasionată de a ajuta afacerile și antreprenorii să inoveze și să creeze solutii unice si relevante care să satisfacă pe deplin cerințele consumatorilor lor și să își extindă afacerile, chiar și la nivel global.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Inovația la îndemâna IMM-urilor?

Melania subliniază că inovația nu este rezervată doar marilor corporații, că în IMM-uri nu sunt necesare departamente specializate pentru asta și îndeamnă antreprenorii să își transforme ideile în produse inovatoare, adaptând procesul de inovare la resursele și nevoile lor specifice. 

„Antreprenorii au rezerve în adoptarea mentalității inovatoare deoarece se uită la corporații și încearcă să le imite dar este o abordare greșită deoarece corporațiile au și un risc mare atașat. IMM-urile trebuie să își calibreze ambițiile.”

Ideile și invențiile, doar o componentă a inovației

Deși există noțiunea că inovația este disruptivă și revoluționară, mult mai importante în obținerea produselor inovatoare sunt abordarea disciplinată și viziunea strategică a companiei.

„Abilitatea de a inova este o componenta intrinsecă modului în care vedem lumea și ne abordăm clienții. Dacă antreprenorii au ca obiectiv  să aducă întotdeauna plus valoare, acest lucru setează un anumit mod de a gândi, de a-și educa oamenii din companie, de a-i înzestra cu competențele necesare”, declară Melania Damian.

Melania Damian a oferit un set de recomandări pentru membrii comunității Pluxee IMM Connect care doresc să facă primii pași în direcția inovației. Pentru a le accesa și pentru a urmări acest episod, alătură-te comunității antreprenorilor Pluxee IMM Connect.

Urmărește episodul integral, aici.

Articol susținut de Pluxee

viewscnt
Afla mai multe despre
melania damian
pluxee imm connect