La jumătatea anului 2017, în jur de 98% dintre gospodăriile din România beneficiau de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, fiind înregistrați peste 7,3 milioane de abonați, în creștere anuală cu 2,5%. Dintre aceștia, cei mai mulți - 4,9 milioane sunt abonați prin rețele de cablu, 2,4 milioane sunt abonați prin rețele satelit (DTH), iar 106 mii sunt abonați prin tehnologie IP (IPTV).
În mediul urban, serviciile TV sunt recepționate în principal prin rețele de cablu (82% din abonații la servicii TV din mediul urban), în timp ce, în mediul rural, acestea sunt recepționate în principal prin rețele satelit de tip DTH (56% din abonații la servicii TV din mediul rural).
De asemenea, la nivel național, rețelele de cablu reprezintă principalul suport prin care abonații la serviciile TV recepționează programele audiovizuale (66% din totalul abonaților din România). Din cei 4,9 milioane de abonați la servicii furnizate prin rețele de cablu, 3,6 milioane locuiesc în mediul urban (+3% creștere anuală), iar 1,3 milioane în mediul rural (+12% creștere anuală).
Rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale prin rețele de cablu a ajuns astfel la 65% la nivel național (84% urban, respectiv 40% rural).
Numărul abonaților la servicii de retransmisie care recepționează programele media audiovizuale în format digital continuă să crească, atingând la jumătatea anului 2017 cifra de 4,6 milioane (+3% creștere anuală). Dintre cei care recepționează programe TV în format digital, aproximativ 2,4 milioane (-3% anual) erau abonați la servicii furnizate prin intermediul rețelelor cu transmisie prin satelit (DTH), în timp ce aproape 2,2 milioane (+10% anual) erau abonați la servicii furnizate prin rețele de cablu, iar, aproximativ 106 mii (+20% anual), prin tehnologia IP (IPTV).