O vastă rețea europeană de transmisii pe internet, apreciate ca fiind ilegale, cu peste 22 de milioane de abonați, a fost închisă, anunță presa italiană.
Mai multe percheziții efectuate de polițiști pe baza unui mandat emis de procuratura din Catania au vizat persoane din Țările de Jos, Regatul Unit, Suedia, Elveția, România și Croația, scrie G4Media.ro.
Operațiunea, denumită „Taken down”, este considerată de cea mai mare amploare împotriva pirateriei audiovizuale desfășurată în Europa.
Peste 270 de polițiști au efectuat 89 de percheziții în cincisprezece regiuni italiene și, cu cooperarea forțelor de poliție străine, 14 percheziții în Țările de Jos, Regatul Unit, Suedia, Elveția, România și Croația, împotriva a 102 persoane.
În același context, poliția croată a executat 11 mandate de arestare preventivă împotriva tot atâtor suspecți. Prin această operațiune, coordonată de Parchetul din Catania, a fost anihilată cea mai mare organizație criminală transnațională dedicată pirateriei audiovizuale, care folosea o infrastructură IT complexă, pentru peste 22 de milioane de utilizatori finali, utilizatori ilegali. Detalii despre operațiune la ora 11.30 la Procuratura din Catania.
Ancheta a pornit de la activitățile de monitorizare și control desfășurate periodic de poliția din Catania. Nu este prima dată când anchetatorii descoperă o platformă care operează streaming ilegal. Pentru meciuri de fotbal, filme și seriale. O afacere milionară alimentată de o organizație care avea complici în diferite țări europene.
CITEȘTE ȘI VIDEO Netflix a lansat trailerul pentru sezonul 2 din „Squid Game””În ultimele luni, procuratura din Catania și poliția au destructurat un alt grup foarte activ. Pentru a se sustrage investigațiilor, suspecții se foloseau de aplicații de mesagerie criptată, de identități fictive și de documente false”, susțin autoritățile italiene.
„Documentele de identitate false erau utilizate pentru înregistrarea numerelor de telefon, a cărților de credit, a abonamentelor de televiziune și a închirierii de servere”, precizează anchetatorii.
Pentru a-și relansa serviciile, organizația a operat, de asemenea, canale sociale, grupuri, conturi, forumuri și bloguri care făceau publicitate vânzării de abonamente lunare pentru vizionarea ilegală de conținut audiovizual.