Revenirea la chioșcuri, din 16 decembrie, a noii reviste Pif Gadget, redenumită Pif Le Mag și anunțată pe mai multe canale, a stârnit multă speranță, scrie Le Figaro.
"Revista copilăriei noastre era de găsit în România pentru că era editată la București ca urmare a prieteniei dintre Nicolae Ceaușescu și liderul comunist francez, George Marchais", scrie pe Facebook ambasadorul României în Franța Luca Niculescu.
Pif Gadget 2020 se vrea nu număr ecologist. Pe coperta primului număr destinat "super-tinerilor cu vârste între 6 și 120 de ani", se vede un logo "100% eco". De altfel, exemplarul se vinde la chioșcuri cu "surpriză", un brăduț care poate fi plantat, scrie News.ro.
În interior, un editorial semnat "Pif le chien" explică faptul că eroii acestei reviste "explorează biodiversitatea, salvează oceanele noastre și protejează planeta".
În zece benzi desenate prezentate de revistă, șase sunt inedite iar restul reluări ale vechilor pagini din Pif Gadget ale anilor '70- '80.
Personajul câinele Pif creat de Arnal este reluat de un tânăr desenator în vârstă de 31 de ani, Levadoux. Prima poveste are loc în ziua aniversării lui Pifou.
În 1975, în numărul 347 din Pif Gadget, săptămânalul oferea un "sapif", un brad de plantat în grădină chiar înainte de Crăciun. Revista va reedita inițiativa în numărul 714 apărul în decembrie 1982. Numărul 347 din Pif Gadget oferea în 1975 o surpriză numită "Sapif".
Întoarcerea personajelor Placid și Muzo se datorează tinerei desenatoare Clem. Ea orchestrează o aventură inedită în care eroii vin în ajutorul animalelor maltratate, lansând o asociație "SOS Animo".
Revista a fost editată în 120.000 de exemplare și speră să seducă generații tinere, dar propune și multe povești reeditate.