Volumul atacurilor cibernetice la nivel global a crescut cu 238% în perioada pandemiei COVID-19, iar hackerii i-au vizat în special pe cei care au lucrat de acasă, arată un raport publicat de HP.
„Munca va fi un proces din ce în ce mai complex, cu un număr tot mai mare de oameni care lucrează din afara biroului. Acest lucru va oferi oportunități interesante pentru o mai mare mobilitate, dar va crea și noi vulnerabilități”, a declarat Mugur Pantaia, managing director HP Inc. Romania.
HP Inc. a lansat HP Wolf Security, un portofoliu nou integrat format din PC-uri și imprimante securizate prin design, din software de securitate pentru punctele terminale de hardware și din servicii de securitate a punctelor terminale, pentru a-și proteja clienții de amenințările cibernetice tot mai numeroase, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!”Concomitent a fost lansat și raportul Blurred Lines&Blindspots, care indică faptul că volumul atacurilor cibernetice la nivel global a crescut cu 238% în perioada pandemiei COVID-19, iar hackerii i-au vizat în special pe cei care au lucrat de acasă. Noua platformă HP Wolf Security are la bază peste 20 de ani de cercetare și inovare în materie de securitate, pentru a oferi un portofoliu integrat clienților care doresc reziliență cyber”, arată compania.
Potrivit KuppingerCole, în 2020, punctele terminale conectate la internet au fost vizate de 1,5 atacuri pe minut, la nivel global. Prin urmare, 91% dintre specialiștii IT chestionați au spus că alocă acum mai mult timp pentru securitatea punctelor terminale decât în urmă cu doi ani. Tot 91% spun că securitatea punctelor terminale a devenit la fel de importantă ca securitatea întregii rețele.
”Tehnologiile de vârf ale viitorului vor fi sigure prin design și suficient de inteligente nu doar pentru a detecta amenințările, ci pentru a le preveni sau atenua impactul și a limita pagubele în cazul unui atac cibernetic care poate viza pe oricine, oricând”, a precizat Mugur Pantaia, managing director HP Romania.
Specialiștii IT estimează că 33% dintre angajați utilizează dispozitivul de serviciu în interes personal (pentru jocuri, căutări pe internet), dar în realitate această cifră este mult mai mare. 70% dintre angajații chestionați recunosc că utilizează dispozitivele de serviciu sau permit altor persoane să le utilizeze în interes personal – 46% dintre aceștia au recunoscut că utilizează dispozitivul de serviciu pentru operațiuni personale administrative, un procent care crește la 61% pentru cei din grupa de vârstă 25-36 de ani. Patru din zece angajați au spus că folosesc dispozitivul de serviciu pentru teme și cursuri online – un procent care se ridică la 57% pentru părinții cu copii în vârstă de 5-16 ani.
CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizareȘi alte comportamente riscante au fost ușor de identificat, angajații chestionați (sau membrii de familie) au utilizat dispozitivul de serviciu pentru: a descărca conținut de pe internet: 33%; a deschide atașamente din emailuri personale sau din pagini web: 55%; a vizita conturi personale pe platformele social media: 45%; video call-uri: 58%; a se juca online: 27%; a viziona filme pe pagini de streaming online: 36% și cumpărături online/căutări pe internet: 52%.
„Cum securitatea punctelor terminale este din ce în ce mai importantă, am profitat de oportunitatea de a crea o ofertă integrată pentru clienți, pentru a simplifica protocolul de securitate și pentru a fi cu un pas înaintea amenințărilor cibernetice”, a declarat Ian Pratt, Global Head of Security for Personal Systems la HP Inc.