Vodafone și-a notificat clienții de business că nu va putea implementa e-Factura în format XML de la 1 ianuarie și va continua să transmită facturile în format PDF prin canalele obișnuite în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2024.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În mesajul către clienții de business (B2B), Vodafone arată că a demarat operațiunile necesare pentru îndeplinirea obligațiilor ce-i revin în calitate de furnizor de servicii privind transmiterea facturilor in tranzacțiile B2B (între persoane juridice private). În prezent, echipele Vodafone se află în proces de dezvoltare, implementare și testare a măsurilor care să permită îndeplinirea obligațiilor privind emiterea facturilor B2B în format XML și depun eforturi pentru finalizarea acestor demersuri în cel mai scurt timp posibil, informează mediaexpres.
Vodafone a fost contactată de mai multe zile de către Profit.ro pentru clarificări pe această temă, fără ca până la acest moment să fie transmis vreun răspuns.
CITEȘTE ȘI FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu platăNoile prevederi privind facturarea sunt cuprinse în Capitolului IV Secțiunea a II-a din Legea nr.296 / 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.
La Art. LIX, alineatul (3), legea prevede că "Operatorii economici - persoane impozabile nestabilite, dar înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării/prestării în România conform art.275 și art.278-279 din Legea nr.227/2015, cu modificările și completările ulterioare, efectuate în relația B2B, astfel cum este definită la art.2 alin.(1) lit.n) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.120/2021, cu modificările și completările ulterioare, au obligația începând cu data de 1 ianuarie 2024 să transmită facturile emise în sistemul național privind factura electronica RO e-Factura, prevăzut în Ordonanța de urgență a Guvernului nr.120/2021, cu modificările și completările ulterioare, indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistrați în Registrul RO eFactura".
De asemenea, la alineatul (5), "Furnizorii prevăzuți la alin.(1) - (3) sunt obligați să transmită facturile emise către destinatari conform prevederilor art.319 din Legea nr.227/2015, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția situației în care atât furnizorul/prestatorul, cât și destinatarul sunt înregistrați în Registrul RO e-Factura", mai arată sursa citată.