Vodafone are din nou probleme, acum cu prevederile legale privind e-Factura

Vodafone are din nou probleme, acum cu prevederile legale privind e-Factura

Foto dreamstime.com

scris 28 dec 2023

Vodafone și-a notificat clienții de business că nu va putea implementa e-Factura în format XML de la 1 ianuarie și va continua să transmită facturile în format PDF prin canalele obișnuite în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2024.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În mesajul către clienții de business (B2B), Vodafone arată că a demarat operațiunile necesare pentru îndeplinirea obligațiilor ce-i revin în calitate de furnizor de servicii privind transmiterea facturilor in tranzacțiile B2B (între persoane juridice private). În prezent, echipele Vodafone se află în proces de dezvoltare, implementare și testare a măsurilor care să permită îndeplinirea obligațiilor privind emiterea facturilor B2B în format XML și depun eforturi pentru finalizarea acestor demersuri în cel mai scurt timp posibil, informează mediaexpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Vodafone a fost contactată de mai multe zile de către Profit.ro pentru clarificări pe această temă, fără ca până la acest moment să fie transmis vreun răspuns.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată CITEȘTE ȘI FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată

Noile prevederi privind facturarea sunt cuprinse în Capitolului IV Secțiunea a II-a din Legea nr.296 / 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

La Art. LIX, alineatul (3), legea prevede că "Operatorii economici - persoane impozabile nestabilite, dar înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării/prestării în România conform art.275 și art.278-279 din Legea nr.227/2015, cu modificările și completările ulterioare, efectuate în relația B2B, astfel cum este definită la art.2 alin.(1) lit.n) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.120/2021, cu modificările și completările ulterioare, au obligația începând cu data de 1 ianuarie 2024 să transmită facturile emise în sistemul național privind factura electronica RO e-Factura, prevăzut în Ordonanța de urgență a Guvernului nr.120/2021, cu modificările și completările ulterioare, indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistrați în Registrul RO eFactura".

Piața telecom a scăzut. Lider este Orange, urmat de RCS&RDS, Vodafone nu revine pe locul 2. Popularitatea cartelelor preplătite de telefonie este în scădere CITEȘTE ȘI Piața telecom a scăzut. Lider este Orange, urmat de RCS&RDS, Vodafone nu revine pe locul 2. Popularitatea cartelelor preplătite de telefonie este în scădere

De asemenea, la alineatul (5), "Furnizorii prevăzuți la alin.(1) - (3) sunt obligați să transmită facturile emise către destinatari conform prevederilor art.319 din Legea nr.227/2015, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția situației în care atât furnizorul/prestatorul, cât și destinatarul sunt înregistrați în Registrul RO e-Factura", mai arată sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
e-factura