VIDEO Startup-ul românesc Sessions, obligat să dea Bucureștiul pe Silicon Valley în căutare de finanțare, ratează a doua plată a salariilor și lansează o rundă rapidă de strângere de fonduri: Ghici ce ? Nu renunțăm!

VIDEO Startup-ul românesc Sessions, obligat să dea Bucureștiul pe Silicon Valley în căutare de finanțare, ratează a doua plată a salariilor și lansează o rundă rapidă de strângere de fonduri: Ghici ce ? Nu renunțăm!
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 aug 2024

Startup-ul românesc Sessions, platformă de comunicare și colaborare pentru interacțiuni video între companii și clienții acestora, care a anunțat recent că își va muta sediul din București la Palo Alto (Silicon Valley), în condițiile în care a întârziat cu salariile 4 săptămâni, mai are doar 10.000 dolari în numerar și aproape 1 milion dolari datorii, a ratat pentru a doua oară plata salariilor, în lipsă de fonduri.

Acum, compania încearcă să adune 200.000 dolari până la sfârșitul acestei săptămâni, într-o rundă rapidă de strângere de fonduri.

Urmărește-ne și pe Google News
Warren Buffett a făcut ceva curios cu acțiunile sale Apple CITEȘTE ȘI Warren Buffett a făcut ceva curios cu acțiunile sale Apple

Planul ulterior prevede strângerea a 6 milioane de dolari până la sfârșitul lunii septembrie, care să acopere cheltuielile până la sfârșitul anului viitor.

"Ghici ce ? Nu renunțăm!", este mesajul transmis video.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Mesajul transmis anterior

"În ultimele 16 luni, piața a scăzut. Din cauza presiunii, ne-am pierdut co-fondatorul, CTO-ul și câțiva jucători cheie. Ghici ce? Suntem încă în picioare.

Un cofondator al OpenAI pleacă la „rivalul” Anthropic CITEȘTE ȘI Un cofondator al OpenAI pleacă la „rivalul” Anthropic

Ar fi ușor să plecăm acum și să spunem că am eșuat. Dar nu am urmat niciodată calea ușoară și nu începem acum. SESSIONS nu este doar un startup, este o mișcare, ceva de care vor depinde milioane de oameni. Suntem la doar câteva luni până la a servi acele milioane. Ripostăm cu tot ce avem. Și o facem în cel mai radical mod posibil - chiar în fața ta.

Din acest moment, nu construim doar o companie; construim o revoluție. Vom împărtăși fiecare triumf, fiecare eșec, fiecare pas al călătoriei noastre din acest iad. Veți vedea cifrele noastre, provocările noastre și mersul nostru neobosit către victorie.

Iată planul nostru de luptă:

1) Campanie de crowdfunding: lansăm o rundă de crowdfunding pe WeFunder. Vom fi live săptămâna viitoare. Voi trimite e-mailuri oricui nu s-a deconectat complet în această vară. 

Orange extinde rețeaua 5G în România. Anul trecut a deschis al doilea laborator 5G - FOTO CITEȘTE ȘI Orange extinde rețeaua 5G în România. Anul trecut a deschis al doilea laborator 5G - FOTO

2) Renunțare la Mega produs: lansăm o OFERTĂ PENTRU VIAȚĂ care va arunca în aer acoperișul. Anul trecut, am încasat peste 2 milioane de dolari în săptămâni – de data aceasta, ne propunem mai mult.

3) Expansiune globală: intrăm în India și Brazilia la maxim. Vom localiza, vom fi extrem de agresivi în ceea ce privește prețurile și vom merge cu partenerii locali.

4) Mutarea sediului central: ne mutăm sediul din București la Palo Alto. Ecosistemul european de startup este confuz și pe moarte - lipsit de sens și greu de construit de aici. Silicon Valley construiește viitorul - mergem și ajutăm.

5) Dublarea execuției: vom livra ca nebunii. Menținerea continuității operaționale este deja o prioritate de top.

6) Devenim o mașină de producție de conținut

FOTO Sesizări privind utilizarea identității Poștei Române în diverse campanii Scam CITEȘTE ȘI FOTO Sesizări privind utilizarea identității Poștei Române în diverse campanii Scam

Deschidem cutia Pandorei. Suntem furioși împotriva mediocrității impuse de cei deconectați de realitatea de a construi ceva din nimic. Acesta este momentul nostru, al adevărului.

Trăiască constructorii. Trăiască cei care își asumă riscuri. Trăiască progresul.

Rămâneți aproape. Revoluția începe acum.

MULȚUMESC FOARTE MULT!", este mesajul acestuia.

În urmă cu doi ani, compania a atras 4,5 milioane de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de Earlybird Venture Capital, cu participarea Stride.VC și Launchub Ventures. 

Shopify concediază aproximativ 10% din forța de muncă globală CITEȘTE ȘI Shopify concediază aproximativ 10% din forța de muncă globală

La finele anului trecut, firma a lansat o campanie de atragere de o finanțare de 500.000 de euro pe SeedBlink, platformă de finanțare și equity management pentru start-upuri de tehnologie, prezentând operațiunea ca parte dintr-o rundă de extindere de 3 milioane de euro. Compania obținuse deja 1,5 milioane de euro, lead investor fiind fondul Early Bird.

Firma a fost lansată în 2020, când pandemia a cauzat o tranziție către munca la distanță, de Radu Negulescu și Radu Țintescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
launchub ventures
sessions