VIDEO Meta a prezentat primul său prototip de ochelari cu realitate augmentată și inteligență artificială

VIDEO Meta a prezentat primul său prototip de ochelari cu realitate augmentată și inteligență artificială
scris 26 sep 2024

Meta (Facebook, Instagram) a prezentat primul său prototip de ochelari cu realitate augmentată și inteligență artificială (AI), sperând să creeze o nouă platformă de calcul pentru consumatori.

Numiți "Orion", ochelarii sunt echipați cu o cameră foto, căști și un asistent AI activat vocal, la fel ca ochelarii conectați Meta Ray-Ban care sunt pe piață de mai mulți ani.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Rompetrol atacă la Curtea Constituțională suprataxa de solidaritate impusă petroliștilor. Vrea ca statul să-i restituie cei peste jumătate de miliard de lei plătiți CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rompetrol atacă la Curtea Constituțională suprataxa de solidaritate impusă petroliștilor. Vrea ca statul să-i restituie cei peste jumătate de miliard de lei plătiți
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Dar ei includ, de asemenea, proiectoare minuscule pentru vizualizarea de videoclipuri, ecrane sau chiar persoane sub formă de holograme - toate acestea fără a purta căști care izolează utilizatorul, scrie News.ro.

"Este ca o mașină a timpului", a glumit Mark Zuckerberg, șeful Meta. "Ei oferă o privire în viitor care cred că va fi foarte interesantă".

Miliardarul și-a încheiat prezentarea anuală a noilor produse ale grupului cu acest nou dispozitiv, singura surpriză reală a evenimentului la Menlo Park (California), sediul companiei.

Yuanul chinezesc - cel mai ridicat nivel față de dolar din ultimele 16 luni CITEȘTE ȘI Yuanul chinezesc - cel mai ridicat nivel față de dolar din ultimele 16 luni

El a povestit cum a format o echipă în urmă cu zece ani pentru a realiza ochelari wireless, ușori (mai puțin de 100 de grame), capabili să proiecteze imagini clare, luminoase și suficient de mari pentru a se potrivi pentru toate utilizările și mediile, fără a împiedica contactul vizual cu cei prezenți fizic.

Pentru a interacționa cu diferitele funcții, utilizatorul va folosi vocea și gesturile, dar și, potențial, gândurile, datorită senzorilor de pe o brățară.

"Aveți nevoie de un dispozitiv care să poată trimite un semnal de la creier", a subliniat directorul. "Acesta este primul dispozitiv alimentat de interfața noastră neuronală pe încheietura mâinii".

Fondatorul Facebook a schimbat numele gigantului rețelelor de socializare în Meta la sfârșitul anului 2021, pentru a semnala trecerea către metavers, viziunea sa asupra viitorului internetului și al informaticii, unde lumea reală și cea virtuală se vor îmbina prin intermediul dispozitivelor de realitate augmentată și virtuală (AR și VR).

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
inteligență artificială
realitate augmentată