Reprezentanții companiei Twitter au anunțat marți că vor lansa în săptămânile viitoare trei funcții ce au fost create cu scopul de a limita abuzurile online, informează BBC.
Twitter a luat această decizie în urma unui val de critici referitoare la hărțuirea practicată pe această rețea de microblogging și după eșecul proprietarilor companiei de a găsi un cumpărător potențial, scrie News.ro.
Managerii companiei americane au anunțat trei modificări principale, ce vor fi implementate ”în săptămânile viitoare”.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Printre acestea se află o procedură de identificare a persoanelor care au fost suspendate permanent de pe această rețea și împiedicarea lor de a își crea alte conturi pe Twitter.
Hărțuire
Într-un mesaj publicat pe blogul companiei, prin care au fost anunțate aceste modificări, Ed Ho, vicepreședintele diviziei de inginerie din cadrul Twitter, a spus: ”Să facem din Twitter un loc mai sigur reprezintă principala noastră preocupare. Luptăm pentru libertatea de exprimare și pentru ca oamenii să poată să vadă toate fațadele unui subiect. Însă aceste lucruri sunt puse în pericol atunci când abuzul și hărțuirea înăbușesc și reduc la tăcere acele voci. Nu vom tolera așa ceva și vom lansa noi funcții pentru a stopa aceste lucruri”.
Abuzuri
Într-un mesaj publicat luna trecută, Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a promis că va aplica ”o abordare complet nouă împotriva abuzurilor de pe Twitter, inclusiv un dialog mai deschis și în timp real pe parcursul fiecărei etape a acestui proces”.
Alte schimbări sunt: Rezultate ale căutărilor mai sigure - eliminarea mesajelor care conțin conținuturi potențial sensibile și a acelora care au conturi blocate sau nefuncționale; Restrângerea răspunsurilor potențial abuzive sau de o calitate îndoielnică publicate în urma unor mesaje.
CITEȘTE ȘI Canalys: Apple a vândut 6 milioane de modele de Apple Watch în ultimul trimestruNiciunul dintre aceste instrumente nu înseamnă că mesajele vor fi eliminate complet de pe platformă, dar utilizatorii vor putea să controleze ceea ce vor să vadă în fluxul lor zilnic de informații, cu ajutorul unor funcții din setările conturilor lor de pe Twitter.
În noiembrie, Twitter a recunoscut oficial că pe platforma sa online tendința ”de a deveni abuziv unul față de celălalt” a devenit tot mai pregnantă.
Reavoință
Ca urmare, Twitter și-a extins funcția Mute, ce permite utilizatorilor să blocheze anumite cuvinte-cheie, fraze și chiar conversații întregi, pentru a nu mai vedea apoi nicio notificare despre acestea.
Twitter a anunțat, de asemenea, că își va antrena întreaga echipă de suport tehnic în privința politicii companiei referitoare la comportamentele marcate de ură și că își va ameliora instrumentele și sistemele interne pentru a face față într-o manieră mai eficientă discursurilor care incită la ură, atunci când acestea vor fi raportate.
În iunie 2016, Twitter și-a actualizat și butonul Block, pentru a se asigura că utilizatorii care au folosit acea funcție nu vor mai vedea niciodată mesajele provenind de la persoana pe care au blocat-o.
Înainte de acea măsură, mesajele lor puteau fi în continuare redistribuite de alți utilizatori pe fluxul zilnic de informații al persoanei care folosise butonul Block.
Toxic
Compania Twitter a fost de asemenea nevoită să limiteze chesiunea abuzurilor online, după ce a constatat o lipsă de interes din partea potențialilor cumpărători.
Potrivit presei de specialitate, Google, Apple și Disney ar fi fost interesate să cumpere Twitter, însă toate cele trei grupuri au renunțat în cele din urmă la această idee.
Există și întrebări referitoare la felul în care această rețea de socializare se va dezvolta pe viitor, întrucât Twitter întâmpină dificultăți serioase în ceea ce privește atragerea de noi utilizatori și realizarea de profituri pe termen lung.
Nick Thomas, un analist al companiei de analize de piață Ovum, consideră că noile schimbări anunțate marți vor fi apreciate de aceia care au spus că Twitter devenise ”un loc tot mai toxic pentru a te angaja în discuții”. Cu toate acestea, analistul spune că noile schimbări ar putea să reprezinte ”prea puțin, prea târziu”.
El consideră și că unul dintre cei mai cunoscuți utilizatori ai platformei Twitter, președintele american Donald Trump, ar putea contribui la declinul acestei rețele de socializare.