Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, intră pe piața 5G din Belgia, în parteneriat cu Citymesh, parte a grupului belgian Cegeka.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Cele două companii au creat firma Citymesh Mobile, în care Citymesh deține 51% din acțiuni, iar RCS & RDS, controlată de Digi Communications, are o participație de 49%, relevă date analizate de Profit.ro.
Prețul total achitat pentru frecvențe este de 114,3 milioane euro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Concurenții pe piață vor fi Telenet, Proximus și Orange.
Cegeka este un grup de IT cu sediul central în Hasselt, Belgia, un al doilea sediu în Olanda și operațiuni în alte zece țări europene, toate conduse prin antreprenoriat și leadership local.
Cu peste 5.500 angajați la nivel de grup în Europa, dintre care peste 750 în România și Moldova, Cegeka este prezentă pe piață românească din 2011.
În toamnă, Digi Communications a participat la licitația 5G din Portugalia, demers anunțat anterior de Profit.ro, și a fost desemnată printre câștigători, într-o tranzacție de aproape 68 milioane euro.
Astfel, filiala din Portugalia a grupului, Dixarobil Telecom, a fost desemnată drept câștigătoare a drepturilor de utilizare a frecvențelor în benzile 900 MHz, 1.800 MHZ, 2.6 GHZ și 3.6 GHz. Prețul aferent acestor drepturi este de 67,3 milioane euro.
CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0Grupul Digi include Digi Communications NV Olanda, RCS&RDS și entitățile afiliate acesteia. Entitatea-mamă a grupului este Digi Communications NV, societate înființată în Olanda cu locul desfășurării activității și sediul în România.
Digi operează la acest moment în România (RCS&RDS), Spania (Digi Spain Telecom SLU) și Italia (Digi Italy SL).
CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexeAnterior, compania a vândut operațiunile din Ungaria către compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria și un prieten apropiat al premierului Viktor Orban.