Un nou studiu arată cât de mult se folosește deja recunoașterea facială pentru supraveghere în multe țări din lume, nu doar în cele cu regimuri autoritare.
Conform unui raport publicat de Carnegie Endowment for International Peace, imaginea generală conform căreia doar China și alte câteva regimuri autoritare folosesc sisteme de supraveghere cu software recunoaștere facială, este complet falsă.
75 de țări din întreaga lumea folosesc deja astfel de tehnologii pentru a-și supraveghea proprii cetățeni, în frunte cu Statele Unite, Marea Britanie, Brazilia, Germania și India.
De departe cel mai important furnizor de soluții pentru supraveghere este Huawei, ale căror sisteme pot fi găsite în 50 din cele 75 de țări.
CITEȘTE ȘI Vodafone solicită autorităților clarificări în privința obligațiilor asumate prin viitoarele licențe 5GMulte dintre aceștia, folosesc produsele Huawei în tandem cu software american. Dintre companiile americane, compania implicată cel mai frecvent în acest business este IBM.
Studiul a identificat 64 de țări care folosesc recunoașterea facială, 56 de țări care realizează supravegheri prin intermediul soluțiilor de tip smart city și 53 de țări care au soluții de “smart policing”, care analizează și fac predicții privind infracționalitatea.
România apare în acest studiu, însă doar cu soluții de smart city.