O treime dintre părinți limitează timpul petrecut de copii pe internet, pentru a-i proteja de pericole, în condițiile în care riscurile asociate creșterii copiilor într-o lume digitală le dau părinților motive de îngrijorare în legătură cu timpul pe care aceștia îl petrec online, potrivit unui studiu publicat miercuri de producătorul rus de soluții antivirus Kaspersky Lab.
Astfel, preferința pentru interacțiunile pe Internet a tinerei generații îi determină pe o treime (33%) dintre părinți să se îngrijoreze în legătură cu dependența de internet, scrie News.ro.
”Această temere este accentuată de cifrele furnizate de Kaspersky Lab și B2B International, care au aflat că, potrivit părinților, un minor din 10 (12%) este dependent de Internet. Pe lângă temerea că ar putea să vadă conținut nepotrivit sau explicit (36%) și că există posibilitatea să comunice cu persoane necunoscute (32%), teama că cei mici nu se pot distanța de lumea online devine și ea rapid una foarte importantă pentru părinți”, se arată în comunicat.
CITEȘTE ȘI WhatsApp nu mai poate fi folosit de cei care nu au împlinit 16 aniPeste jumătate (51%) dintre părinți simt că amenințările online pentru copiii lor cresc, iar timpul petrecut pe Internet este un factor important pentru siguranța copiilor. Aceste motive de îngrijorare i-au determinat pe 33% dintre părinți să impună restricții legate de timpul petrecut în mediul virtual, potrivit studiului.
”Cu toate aceste, limitarea timpului online nu îi ferește neapărat pe copii de pericole. Pe parcursul unui an, 44% dintre copii s-au confruntat cu cel puțin o amenințare online, 12% dintre ei accesând conținut nepotrivit sau intrând în contact cu programe malware și viruși (10%)”, se arată în comunicat.
Totodată, peste o treime (37%) dintre părinți vorbesc cu regularitate cu copiii lor pentru a-i învăța despre pericolele online, iar 31% încearcă să îi supravegheze atunci când sunt online, eventual creând oportunități pentru a sublinia orice amenințare ar putea apărea și a suplimenta efortul de educare.