Statele Unite au pus sub acuzare două companii din China și Taiwan pentru furt de secrete comerciale de la Micron Technology

Statele Unite au pus sub acuzare două companii din China și Taiwan pentru furt de secrete comerciale de la Micron Technology
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2018

Departamentul de Justiție din Statele Unite a pus joi sub acuzare două companii din China și Taiwan și trei persoane, pentru că au conspirat pentru a fura secrete comerciale de la producătorul american de semiconductori Micron Technology legate de cercetările și dezvoltarea produselor de stocare a memoriei, transmite Reuters.

Acuzațiile împotriva United Microelectronics din Taiwan, a companiei chineze de stat Fujian Jinhua Integrated Circuit și a trei persoane marchează al patrulea caz deschis de Departamentul de Justiție începând din septembrie, în cadrul campaniei împotriva spionajului chinez împotriva companiilor americane, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acestea sunt cele mai recente măsuri dintr-o lungă listă de măsuri adoptate pentru combaterea furtului de proprietate intelectuală, a subvenționării ilegale a companiilor și a reglementărilor care limitează accesul companiilor americane care doresc să își vândă produsele în China.

Curtea de Apel București a suspendat hotărârea CGMB prin care se stabilea că pot asigura transport în regim taxi doar transportatorii cu servicii de dispecerat autorizat de PMB CITEȘTE ȘI Curtea de Apel București a suspendat hotărârea CGMB prin care se stabilea că pot asigura transport în regim taxi doar transportatorii cu servicii de dispecerat autorizat de PMB

Procurorul general Jeff Sessions a declarat într-o conferință de presă că spionajul chinez ”a fost tot mai rapid” și că ”înșelăciunea trebuie oprită”. Acesta a mai spus că guvernul lansează o nouă inițiativă pentru combaterea cazurilor de spionaj comercial chinez.

Pe lângă procesul penal, Departamentul de Justiție a înregistrat un proces civil prin care vrea să împiedice cele două companii să exporte orice fel de produse create cu ajutorul secretelor comerciale și să blocheze alte transferuri de secrete comerciale.

”Nicio țară nu reprezintă un pericol mai mare, mai grav pentru ideile noastre, inovația noastră și securitatea noastră decât China”, a afirmat directorul FBI,  Christopher Wray, într-un comunicat.

Directorul adjunct al FBI, David Bowdich, a spus că aproape toate cele 56 de birouri teritoriale ale agenției ”au investigații legate de spionajul economic care au condus la China”.

Acuzațiile arată că China a fost interesată să obțină acces la cipurile DRAM, tehnologie pe care nu o deține. Micron este singura companie americană care fabrică DRAM.

Sessions a spus că firma taiwaneză s-a asociat cu o companie deținută de statul chinez pentru ca China să poată să fure această tehnologie din Statele Unite, iar apoi să o folosească împotriva SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
statele unite
micron technology