Statele Unite au încheiat un acord cu Google pentru a produce cipuri destinate cercetării în domeniul dispozitivelor nanotehnologice și semiconductoare

Statele Unite au încheiat un acord cu Google pentru a produce cipuri destinate cercetării în domeniul dispozitivelor nanotehnologice și semiconductoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2022

Departamentul pentru Comerț al Statelor Unite a declarat că a ajuns la un acord de cooperare pentru cercetare și dezvoltare cu Google, parte a grupului Alphabet, pentru a produce cipuri pe care cercetătorii le pot folosi la dezvoltarea de noi dispozitive nanotehnologice și semiconductoare, transmite Reuters.

Acordul a fost semnat între Institutul Național de Standarde și Tehnologie (NIST) al Departamentului Comerțului și Google, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Gigantul Ericsson planifică o fabrică de dispozitive 5G de mari dimensiuni în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul Ericsson planifică o fabrică de dispozitive 5G de mari dimensiuni în România

Cipurile vor fi produse de compania de semiconductori SkyWater Technology, la fabrica de semiconductori din Bloomington, Minnesota, a anunțat marți departamentul.

Google va plăti costul inițial al instalării producției și va subvenționa prima serie de producție, conform acordului.

NIST, împreună cu universități partenere, va proiecta circuitele pentru cipuri.

Legea Chips and Science Act a administrației Biden, care a fost recent adoptată de Congres și promulgată ca lege, autorizează finanțarea care vizează pornirea producției interne de semiconductori ca răspuns la întreruperile lanțului de aprovizionare.

O serie de companii au anunțat planuri pentru noi fabrici de semiconductori, ca urmare a noii legislații, care a autorizat acordarea unor subvenții guvernamentale de aproximativ 52 de miliarde de dolari pentru producția și cercetarea de semiconductori în SUA și un credit fiscal pentru investiții pentru fabricile de cipuri estimat la 24 de miliarde de dolari.

”NIST anticipează proiectarea a până la 40 de cipuri diferite, optimizate pentru diferite aplicații.

Deoarece designurile cipurilor vor fi open source, cercetătorii vor putea să urmărească noi idei fără restricții și să partajeze liber date și designuri de dispozitive”, a spus Departamentul de Comerț într-un comunicat.

Partenerii de cercetare care contribuie la proiectarea cipurilor includ Universitatea din Michigan, Universitatea din Maryland, Universitatea George Washington, Universitatea Brown și Universitatea Carnegie Mellon, potrivit comunicatului. Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvăluite.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sua
cipuri