Șeful financiar al OTE: Continuăm să explorăm toate opțiunile cu privire la Telekom România. Vedem noi semne de stabilizare legate de operațiunile din România, perspectivele sunt clar pozitive

Șeful financiar al OTE: Continuăm să explorăm toate opțiunile cu privire la Telekom România. Vedem noi semne de stabilizare legate de operațiunile din România, perspectivele sunt clar pozitive
scris 21 feb 2020

OTE continuă să exploreze “toate opțiunile” pentru a găsi o soluție în privința Telekom România, potrivit grupului elen, care notează că stabilizarea operațiunilor de pe piața românească reprezintă un atu în plan strategic.

Telekom România a revenit pe creștere în 2019, obținând venituri mai mari cu 5% raportat la anul anterior și un rezultat EBITDA (profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare) în urcare cu aproape o treime, în principal pe fondul majorării veniturilor din proiecte de infrastructură (ICT) în sectorul public.

Urmărește-ne și pe Google News

În trimestrul al patrulea, veniturile au avansat cu 47 milioane de euro (19%), România având o contribuție semnificativă la creșterea de 68 milioane de euro înregistrată la nivelul grupului.

Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor, achitat definitiv în dosarul Microsoft - numit administrator la Radiocom CITEȘTE ȘI Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor, achitat definitiv în dosarul Microsoft - numit administrator la Radiocom

“Vedem noi semne de stabilizare legate de operațiunile din România”, spune Charalampos Mazarakis, directorul general al OTE, care menționează că perspectivele legate de operațiunile românești sunt “clar pozitive”.

În ceea ce privește informațiile despre o eventuală vânzare a Telekom România, Mazarakis nu a negat că OTE poartă discuții pe această temă, însă a precizat că grupul nu a luat o decizie până la acest moment.

“Ce pot să spun acum este că eforturile continuă intens pentru explorarea tuturor căilor în vederea găsirii unei soluții strategice; în același timp, am reușit să îmbunătățim performanțele operaționale ale companiei, pentru a ne susține discuțiile pe frontul strategic”, a declarat acesta.

Telekom România a continuat, în 2019, procesul de reducere a costurilor început în anii anteriori și și-a îmbunătățit semnificat marja de profit operațional în ultimul trimestru al anului trecut, tendință așteptată să continue și în acest an.

În cadrul procesului, compania a redus numărul angajaților cu mai mult de 20% anul trecut, la puțin peste 5.000 de persoane, prin intermediul programelor de concedieri voluntare, dar și prin externalizarea și automatizarea unor operațiuni și servicii, potrivit lui Mazarakis.

Lansat în septembrie 2014, Telekom Romania este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote.

Telekom România, grup care reunește Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications, are ca acționar principal  grupul elen OTE, controlat de Deutsche Telekom. Statul român are o participație de 45,96% în capitalul social al Telekom Romania Communications, care, la rândul ei, deține 30% din acțiunile fostului Cosmote. Grupul elen OTE deține 54,04% din acțiunile fostei Romtelecom.

viewscnt
Afla mai multe despre
ote
telekom romania
vanzare
optiuni strategice
charalampos mazarakis