Safetech Innovations - Focus pe dezvoltarea filialei din Marea Britanie

Safetech Innovations - Focus pe dezvoltarea filialei din Marea Britanie

Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations

scris 23 feb 2023

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează o cifră de afaceri, la nivel individual, de 34,9 milioane de lei în 2022, o creștere cu 52% față de rezultatul din 2021, și un profit net de 10,2 milioane de lei, o apreciere cu 70% comparativ cu 2021.

Aceasta este prima raportare a rezultatelor financiare întocmite conform standardelor IFRS după listarea companiei pe Piața Principală a Bursei de Valori București la începutul acestei luni. 

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Tranzacție agri-business: Afacerea de familie Safir, furnizor KFC, cumpără 3 ferme și își crește semnificativ capacitatea de producție CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție agri-business: Afacerea de familie Safir, furnizor KFC, cumpără 3 ferme și își crește semnificativ capacitatea de producție

„În 2022, Safetech Innovations a parcurs un amplu proces de pregătire pentru listarea pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Ne bucurăm că ne-am ținut de această promisiune față de investitori și că acțiunile SAFE au debutat pe această piață înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2022.

În ceea ce privește performanța financiară din 2022, serviciile de securitate cibernetică, au contribuit cu 43% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 57%. În 2022, am avut parte de o creștere a numărului de contracte recurente, dar și la nivel de clienți, reușind să câștigăm 14 clienți noi.

La nivelul serviciilor de securitate cibernetică, clienții noștri s-au orientat către servicii pentru creșterea nivelului de protecție, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, precum și pentru realizarea de evaluări de conformitate.

De asemenea, pe baza acestor evaluări și a unui plan de măsuri, tot mai mulți clienți au decis să investească în soluții de securitate cibernetică”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

Rezultatele preliminare la nivelul anului 2022 includ și performanța realizată de companie la nivel consolidat. Acestea includ rezultatele generate de Safetech Innovations S.A. și Safetech Innovations Global Services Limited, entitatea din Marea Britanie, înființată în august 2022 și în care Safetech Innovations deține o participație de 67%.

Astfel, în 2022, la nivel consolidat, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 34,9 milioane de lei și un profit net de 9,5 milioane de lei.

PREMIERĂ Orange și Vodafone se înțeleg să deruleze în comun teste 5G și aleg România CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Orange și Vodafone se înțeleg să deruleze în comun teste 5G și aleg România

În prezent, entitatea din Marea Britanie are cinci angajați cu normă întreagă, inclusiv directorul general, Anca Stancu - director de vânzări, care va acoperi Marea Britanie și SUA, director conturi strategice pentru Marea Britanie și manager vânzări parteneriate și companii. Compania din Londra a fost acreditată pentru a participa în cadrul procedurilor de licitații publice și a semnat parteneriate cu producători de soluții de securitate cibernetică de talie internațională, cum ar fi: DarkTrace, CheckPoint, Cynet.

În 2023, Safetech Innovations vizează consolidarea afacerii din România, atât prin creșterea numărului de clienți noi, cât și a numărului de contracte recurente, precum și dezvoltarea filialei din Marea Britanie, astfel încât aceasta să producă rezultate. Totodată, anul acesta, compania se va concentra pe creșterea capabilităților tehnice ale echipei, continuarea dezvoltării produselor proprii și introducerea de noi soluții în portofoliu.

„Oportunitățile în domeniul securității cibernetice vor continua să crească, piețele din întreaga lume, inclusiv România, intenționând să investească în acest domeniu ca urmare a creșterii rapide și alarmante a atacurilor cibernetice.

Luând în considerare ritmul actual de creștere, daunele provocate de atacurile cibernetice se vor ridica la aproximativ 11 trilioane de dolari anual până în 2025, o creștere cu 300% față de anul 2015, conform unui raport publicat de Global Data în august 2022.

Totodată, piața securității cibernetice a fost evaluată la 220 de miliarde de dolari în 2021 și este estimată să înregistreze o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de aproximativ 9% între 2021 și 2026, până la 2 trilioane de dolari, conform aceluiași raport. Cu toate aceasta, ambiția noastră este sa creștem într-un ritm mai accelerat decât piața”, a adăugat Victor Gânsac.

Conform bugetului de venituri și cheltuieli la nivel consolidat publicat la începutul lunii februarie, în 2023, compania vizează atingerea unei cifre de afaceri de 58,1 milioane de lei și un profit net de 13,9 milioane de lei.

Safetech Innovations este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023 și se tranzacționează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piață de 211 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
it