Români care tocmai au cumpărat o firmă de la americani vor amenaja studenților Universității București un spațiu virtual personal

Români care tocmai au cumpărat o firmă de la americani vor amenaja studenților Universității București un spațiu virtual personal
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 8 aug 2024

Red Point Software Solutions va furniza Universității din București produse și servicii IT pentru implementarea unui sistem informatic de management online a parcursului academic al studenților (MOPAS), contractul fiind semnat pentru suma de 1,93 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 4,25 milioane de lei, fără TVA.

Contractul a fost încheiat pe 4 ani.

Urmărește-ne și pe Google News

La procedura de atribuire s-au înscris și Adamo Technology și Advanced Technology Systems.

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"În cadrul proiectului MOPAS se dorește asigurarea accesului la procesele educaționale, administrative și de cercetare în care studentul este implicat. Astfel, studentul va avea un spațiu virtual personal și va avea acces la un mecanism de tip self-service pentru date personale privind școlaritatea (note, restanțe, taxe etc.) și va putea accesa tipuri de documente ce îi sunt destinate (de exemplu, cereri adeverințe, situație școlară, solicitare burse etc.). În același timp, el va putea fi integrat în grupuri de studenți ca parte a Spațiului virtual de învățare colaborativă (formațiuni de studii, programe, facultăți etc.) și, în acest context, va exista o altă zonă accesibilă acestuia pentru informații ca orar, plan de învățământ, programare examene, burse, practică etc", scrie în anunțul de participare la licitației.

MOPAS va propune și o zonă accesibilă întregii comunități ca Spațiu virtual universitar, prin acces la biblioteci virtuale de documente și alte informații de interes general pentru mediul academic.

FOTO HP depășește 1.500 de angajați în România, cu afaceri și profit mai mici: Piața IT din România are potențial de creștere uriașă. Vizăm IMM-urile și sectorul public CITEȘTE ȘI FOTO HP depășește 1.500 de angajați în România, cu afaceri și profit mai mici: Piața IT din România are potențial de creștere uriașă. Vizăm IMM-urile și sectorul public

Universitatea din București ca structură organizațională complexă compusă din 19 facultăți, 22 școli doctorale, peste 59 de centre și stațiuni de cercetare, diverse structuri organizatorice specifice mediului academic (bibliotecă, cămine, cantine etc.).

"Spațiul informațional și informatic al Universității din București este unul dinamic, centrat pe student și care trebuie să gestioneze curent aproximativ 35.000 studenți activi anual, circa 3.500 cadre didactice active permanent și de cercetare, un număr de aproximativ 400 programe de studii universitare/postuniversitare active anual, un număr de aprox. 20.000 discipline (cursuri) active anual. MOPAS va trebui să vizeze fără a se limita la acestea: - ciclurile I-II-III învățământ universitar – Licență, Masterat, Doctorat și programe postuniversitare (inclusiv componente de catalog și carnet on-line) și gestiunea absolvenților", mai scrie în anunț.

Bogdan Ivan: Sper să avem servicii de cloud guvernamental până la finalul lui 2024 - începutul lui 2025 CITEȘTE ȘI Bogdan Ivan: Sper să avem servicii de cloud guvernamental până la finalul lui 2024 - începutul lui 2025

Cu sediul în Iași, Red Point Software Solutions este o companie românească specializată în furnizarea de servicii și soluții IT, cu un portofoliu diversificat de soluții software de business, care include o serie de soluții proprii, dezvoltate în cadrul organizației, precum și soluții recunoscute, cum ar fi SAP. Principalele domenii de expertiză sunt educație (învățământ superior), sectorul privat (retail, producție, distribuție, alimentație publică), sectorul public (administrație publică locală, sectorul medical) și infrastructura de transport.

În 2023, afacerile Red Point Software Solutions au crescut cu 1%, la 24,89 milioane de lei. Profitul net al companiei a urcat cu 255%, la 2.19 milioane de lei. Asociații sunt Mihai Gidei Buruiană - 68%, Raluca Dănescu - 16% și Daniel Furnică - 16%.

Recent, compania a achiziționat integral Ness Technologies Ro Iași, cu afaceri de 7 milioane de lei în 2023, parte a furnizorului american de soluții și servicii IT Ness Technologies. Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
universitatea bucurești
sistem it
contract