Perplexity adăugă reclame în motorul său de căutare bazat pe AI

Perplexity adăugă reclame în motorul său de căutare bazat pe AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 iul 2024

Compania de AI Perplexity va adăuga reclame în motorul de căutare bazat pe AI pe care-l dezvoltă și va împărți veniturile din reclame cu publisherii.

Perplexity anunță Publishers’ Program, un program de advertising care va avea două rezultate concrete - apariția reclamelor în motorul de căutare cu același nume și împărțirea veniturilor cu publicațiile al căror conținut a fost folosit.

Urmărește-ne și pe Google News

Primii publisheri care vor primi bani din reclamele afișate de Perplexity sunt Time, Fortune, The Texas Tribune, Der Spiegel și Automattic, compania care deține platforma WordPress.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Instagram lansează personalitățile create cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Instagram lansează personalitățile create cu ajutorul AI-ului

Perplexity nu a anunțat ce procent din venituri va ajunge la publisheri, dar a ținut să precizeze că este mai mult decât le oferă Google acestora (care nu le dă nimic).

Spre deosebire de OpenAI, care a făcut înțelegeri pentru procesarea conținutului marilor publicații, Perplexity le va plăti pentru fiecare dată când conținutul acestora este folosit pentru a genera răspunsuri.

Publisherii vor trebui să aibă încredere în compania de AI că va calcula corect veniturile cuvenite. Încrederea, însă, este un subiect sensibil când vine de vorba de Perplexity, care a fost acuzată că a folosit conținutul mai multor publicații fără acordul acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
perplexity
motor de căutare
inteligență artificială
reclame