Orange redeschide celebrul Palat al Telefoanelor - VIDEO

Orange redeschide celebrul Palat al Telefoanelor - VIDEO
scris marţi, 14:16

Furnizorul francez de telecomunicații Orange, liderul pieței locale, redeschide, în România, Palatul Telefoanelor, monument istoric al Bucureștiului, cu scopul de a reuni echipele sale din capitală în două clădiri alăturate: Tandem, sediul central, aflat pe strada Matei Millo nr.5, și Palatul Telefoanelor, clădire construită în anii `30 pentru specialiștii din telecomunicații.

Clădirile au fost în portofoliul Telekom, fiind pregătite pentru vânzare, tranzacție anunțată de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Samsung a lansat inelul Galaxy Ring în România. Cât costă gadgetul de trei grame și la ce este bun CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung a lansat inelul Galaxy Ring în România. Cât costă gadgetul de trei grame și la ce este bun
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acest demers are loc după ce, în luna iunie, Orange a anunțat finalizarea fuziunii juridice între Orange Romania S.A. și Orange Romania Communications S.A (fostul Telekom Romania Communications). 

În perioada 1995-2001, Palatul Telefoanelor a trecut prin ample lucrări de consolidare, iar mai apoi, începând din 2018, prin lucrări de construcții pentru finalizarea consolidărilor necesare și modernizarea clădirii în scopul adaptării la noile norme de rezistență și securitate la incendiu.

Baza de clienți a Vodafone continuă declinul în România CITEȘTE ȘI Baza de clienți a Vodafone continuă declinul în România

Lucrările de modernizare au fost finalizate în 2024, permițând funcționarea conform legislației în vigoare. Valoarea investițiilor se ridică la peste 7 milioane de euro.

Istoria Palatului Telefoanelor

Construcția Palatului Telefoanelor a început în septembrie 1931. Suprafața construită a fost de 977 metri pătrați, iar clădirea impunătoare prin cei 52 de metri înălțime avea subsol, parter, mezanin și 11 etaje. Planurile clădirii au fost realizate de arhitectul american Louis Seabury Weeks, iar punerea în aplicare și detaliile au intrat în sarcina arhitectului român Edmond Van Saanen-Algi.

Clădirea în stil Art Deco a fost finalizată în 1933, fiind considerată, la vremea respectivă, un adevărat zgârie-nori, asemenea celor din New York. Datorită importanței sale strategice, la inaugurare, pe 24 aprilie 1933, a participat M. S. Regele Carol al II-lea.

Untold revine cu Târgul de Crăciun în București. Când îl deschide în cuva lacului secat ANUNȚ CITEȘTE ȘI Untold revine cu Târgul de Crăciun în București. Când îl deschide în cuva lacului secat ANUNȚ

În perioada 1940-1946, Palatul Telefoanelor a fost supraetajat cu două etaje și extins pe latura Matei Millo - Ion Oteteleșanu.

În perioada 1995-2001, edificiul a trecut prin ample lucrări de consolidare, iar mai apoi, începând din 2018, prin lucrări de construcții privind finalizarea consolidărilor necesare și modernizarea clădirii în scopul adaptării la noile norme de rezistență și securitate la incendiu. Lucrările de modernizare au fost finalizate în 2024, permițând redeschiderea clădirii conform legislației în vigoare.

Isărescu: Președintele BERD m-a întrebat dacă aș vinde aurul din Tezaur în cazul în care rușii ni l-ar înapoia. I-am spus că nu.„Aș putea fi spânzurat pentru asta” CITEȘTE ȘI Isărescu: Președintele BERD m-a întrebat dacă aș vinde aurul din Tezaur în cazul în care rușii ni l-ar înapoia. I-am spus că nu.„Aș putea fi spânzurat pentru asta”

Palatul Telefoanelor se află pe Lista Monumentelor Istorice ale Municipiului București și face parte din Zona Protejată numărul 16 "Stradă simbol a orașului Calea Victoriei", având grad de protecție maxim. Sunt protejate valorile arhitectural-urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor: trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică.

Procesul de fuziune între Orange România și Orange Romania Communications a fost finalizat la 1 iunie.

În luna noiembrie 2020, informațiile Profit.ro vizând faptul că Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez au fost confirmate oficial.

VIDEO TVR

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
orange