Asocierea formată din Maguay Computers (lider), Wisevoice AI și Phoenix IT a câștigat o licitație organizată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) pentru achiziționarea de servicii necesare dezvoltării și implementării soluției informatice, inclusiv furnizarea de software în vederea implementării proiectului "Portalul Digital Unic al României – PDURo".
Cu o durată de 18 luni, contractul a fost atribuit pentru la 96,92 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 98 milioane de lei, fără TVA.
La procedură a participat și asocierea Kontron Services România (lider) și Ernst&Young.
CITEȘTE ȘI FOTO Troleibuzele polonezilor de la Solaris, lansate pe noi linii din București"Portalul Digital Unic al României – PDURo face parte din investiția "Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental" din cadrul Componentei Transformare digitală aferentă Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)", scrie în caietul de sarcini al licitației.
Portalul PDURo, dezvoltat în cadrul proiectului, va înlocui Punctul de Contact Unic Electronic (PCUe) cu toate funcționalitățile existente, se va integra cu ROeID - care va oferi identitatea digitală pentru persoanele fizice române - și cu nodul eIDAS pentru validarea identității cetățenilor străini.
PDURo își propune să dezvolte tehnologic PCUe pentru a permite digitalizarea mai multor procese ale administrației publice și să îl integreze cu Single Digital Gateway (SDG).
CITEȘTE ȘI Arctic Stream vizează o achiziție de 10 milioane leiImplementarea Single Digital Gateway (SDG) prin Portalul Digital Unic va ajuta cetățenii și firmele europene să acceseze informații și proceduri administrative online, spre exemplu pentru a solicita finantarea studiilor în învățământul superior, solicitarea recunoașterii academice a unei diplome sau pentru a înmatricula o mașină.
"Acest punct unic de intrare european va fi integrat în portalul "Europa ta", disponibil în toate limbile. Acesta va oferi acces și link-uri către site-uri web și pagini web naționale și ale UE, într-un mod ușor de utilizat, pentru a le permite utilizatorilor să-și exercite drepturile și să își respecte obligațiile în cadrul pieței unice", se precizează în document.
"Portalul PDURo va implementa sistemul tehnic pentru schimbul transfrontalier automatizat de elemente justificative (prevăzut la articolul 14 al Regulamentului Single Digital Gateway). Prin intermediul acestui sistem tehnic, statul membru care eliberează propriilor cetățeni în format electronic un act administrativ (element justificativ), are obligația de a pune și la dispoziția autorităților competente solicitante din alte state membre același act administrativ în vederea îndeplinirii procedurilor administrative esențiale (enumerate în Regulamentul Single Digital Gateway), la cererea expresă a unui cetățean european", mai scrie în caietul de sarcini.
Mai multe detalii AICI.
CITEȘTE ȘI Previziuni pentru super-salariile IT din România. Ce spun experții despre criza globală care duce la concedieri uriașe în SUAMaguay Computers București a fost înființată în 1999, are ca obiect de activitate fabricarea calculatoarelor si a echipamentelor periferice și este controlată integral de Eduard Ion Pughin, conform termene.ro.
În 2022, ultimul an raportat, compania a consemnat afaceri de 123,57 milioane de lei, de la 91,69 milioane de lei în 2021, iar profitul net a urcat la 4,14 milioane de lei, comparativ cu 2,87 milioane de lei în 2021.
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ministerul Cercetării solicită încă 300 milioane lei pentru finanțarea proiectelor de cercetare din PNRRPhoenix IT a fost înființată în anul 2004, are sediul în Brașov și desfășoară activități de fabricare a calculatoarelor și a echipamentelor periferice.
În 2022, societatea a consemnat afaceri de 51,88 milioane de lei, de la 54,79 milioane de leiîn 2021. Profitul net a scăzut față de 2021, la 2,43 milioane de lei, potrivit termene.ro. Compania este controlată integral de Corvin Gabriel Pughin.
Wisevoice AI desfășoară activități de editare a altor produse software, a consemnat afaceri de 1,16 milioane de lei în 2022 și este controlată în mod egal de Ștefan Alexandru și Leonard Daniel Mârț.