Noul director general al Vodafone vrea să reducă cheltuielile operaționale cu 1,2 miliarde de euro până în 2021

Noul director general al Vodafone vrea să reducă cheltuielile operaționale cu 1,2 miliarde de euro până în 2021
scris 13 nov 2018

Noul director general al Vodafone, Nick Read, vrea să reducă cheltuielile operaționale cu 1,2 miliarde de euro până în 2021 și evaluează turnurile de telecomunicații ale grupului pentru a mări profitabilitatea, transmite Reuters.

Read, care l-a înlocuit în octombrie pe italianul Vittorio Colao, care s-a aflat la conducerea grupului britanic timp de zece ani, a spus că va îngheța dividendele până când vor fi reduse datoriile, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Operațiunea \ CITEȘTE ȘI Operațiunea "Dividende de la companiile de stat pentru gaura din buget", episodul 4. Guvernul merge și la Transelectrica

”Noile mele priorități strategice se concentrează pe...simplificarea radicală a modelului operațional și generarea unor profituri mai bune din activele de infrastructură”, a declarat Read marți.

Reacția inițială a pieței a fost pozitivă, cu o creștere de 7% a acțiunilor Vodafone, după deschiderea bursei.

Titlurile Vodafone au scăzut cu 39% în acest an, investitorii fiind îngrijorați de costul preluării activelor de servicii prin cablu din Germania ale Liberty Global, costurile noului spectru pentru serviciile 5G și condițiile mai dificile de pe unele piețe europene.

Read, fost director financiar al Vodafone, a spus că a luat măsuri comerciale și operaționale decisive pentru a reacționa la condițiile dificile din Italia și Spania și că va reduce costurile Vodafone pentru al treilea an consecutiv.

În cadrul îmbunătățirii profitabilității investițiilor, Read va crea o companie virtuală pentru administrarea celor 58.000 de turnuri de telecomunicații pe care grupul le deține în Europa, care va avea o echipă de management dedicată.

Grupul evaluează și cea mai bună soluție penteu deținerea acestor turnuri, inclusiv a celor deținute prin intermediul unor companii mixte. Analiștii au sugwerat că grupul s-ar putea asocia cu un operator de turnuri, pentru a mări profiturile.

O schimbare a formei de proprietate pentru turnurile de telecomunicații ar fi cea mai recentă reinventare a Vodafone, care se adaptează la cererea consumatorilor pentru servicii mobile și de internet fix broadband, într-o perioadă de concurență intensă.

Colao și-a anunțat plecarea în luna mai, la o săptămână după acordul de preluare a activelor din Germania și Europa de Est ale Liberty Global, pentru 21,8 miliarde de dolari. În urma acestui acord, Vodafone va putea concura mai eficient cu o gamă mai largă de servicii de televiziune prin cablu, internet broadband și servicii mobile.

Vodafone a publicat marți rezultate financiare care au confirmat în general estimările.

Grupul a raportat venituri din servicii de 19,7 miliarde de euro și un profit ajustat de 7,8 miliarde de euro, în creștere cu 2,9% în bază organică, pentru o perioadă de șase luni încheiată la sfârșitul lunii septembrie.

Vodafone a înregistrat o pierdere operațională de 2,1 miliarde de euro, provocată în mare parte de revizuirea în scădere a activelor cu 3,5 miliarde de euro în Spania, România și divizia  Vodafone Idea.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
nick read