Producătorul celui mai folosit sistem de operare, Microsoft, a pierdut un proces în care a fost acuzat de instalarea Windows 10 fără acordul utilizatorului și a fost obligat să plătească daune de 10.000 de dolari.
Procesul a fost intentat de Teri Goldstein, deținătoarea unei agenții de turism. Nu doar că Windows 10 a fost instalat fără acceptul ei pe computerul de la serviciu, dar aplicațiile pe care le folosea nu au mai funcționat corect după update.
Drept urmare, aceasta a dat Microsoft în judecată și a câștigat procesul. Prima instanță a decis ca Microsoft să plătească daune de 10.000 de dolari și, în mod curios, Microsoft nu a făcut apel, ci s-a mulțumit să plătească suma respectivă.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Conform unui comunicat emis de Microsoft, s-a renunțat la apel deoarece acesta ar fi adus cheltuieli suplimentare nejustificate.
Este bizar nu doar pentru că, o continuare a procesului nu ar fi costat foarte mult pentru o companie cum este Microsoft, ci pentru că ar fi evitat crearea unei jurisprudențe care poate duce la un val de procese similare.
Instalarea forțată a Windows 10 de către Microsoft pe computerele utilizatorilor este deja un fapt notoriu. Acum, cu această decizie, o mulțime de utilizatori nemulțumiți de politica de upgrade a Microsoft și de funcționalitatea sistemului de operare ar putea intenta procese similare. Iar asta ar crea o problemă de imagine și niște cheltuieli mult mai mari decât cele pe care Microsoft a vrut să le evite.