Microsoft a investit o sumă nedezvăluită în Builder.ai, un startup care ajută companiile să realizeze aplicații fără nicio experiență de codare, dublându-și eforturile în domeniul inteligenței artificiale, relatează CNBC.
Fondată în 2017, cu sediul la Londra, Builder.ai se încadrează în tabăra startupurilor care produc așa-numitele platforme ”no-code” și ”low-code”, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Software-ul său permite oricui, de la artiștii care nu se pricep la tehnologie care doresc să-și vândă munca online și până la profesioniști în proiectare cu experiență limitată în programare să dezvolte și să gestioneze aplicații.
Printr-un parteneriat strategic, Microsoft intenționează să integreze propriul asistent AI al Builder.ai, Natasha, în software-ul său video și de chat Teams, pentru a le permite clienților să creeze aplicații de afaceri în cadrul platformei.
Builder.ai va îmbunătăți, de asemenea, Natasha, utilizând algoritmii AI ai Microsoft pentru a-l face să sune mai uman, a spus compania.
Colaborarea va oferi Builder.ai și clienților săi acces la suita Microsoft Azure de instrumente cloud, inclusiv un set de servicii AI pe care le oferă printr-o legătură cu startup-ul american OpenAI, a spus Builder.ai.
Dezvoltatorii de pe platforma Microsoft Azure vor putea, de asemenea, să acceseze rețeaua de experți a Builder.ai, a adăugat acesta.
”Suntem cu toții convinși că viitorul software-ului va fi acolo unde clientul nu trebuie să fie tehnic”, a declarat Duggal pentru CNBC într-un interviu.
”Ceea ce facem cu adevărat este să aducem împreună o lume în care clienții sunt capabili să creeze software, să ruleze software, să găzduiască software.”
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Eliminarea noii impozitări a contractelor part-time, propusă de PNL, a trecut tacit de Senat, fără sprijinul PSD. Coaliția a evitat votul”Pentru Microsoft, atrage nu numai un client nou-nouț care a devenit nativ digital, ci și cineva care vine pe Azure Cloud, unde acea construcție a software-ului folosește părțile de bază ale pachetului Microsoft, precum și pachetul Builder. Deci, cred că, din această perspectivă, este într-adevăr destul de holistic. Și misiunea este într-adevăr de a împuternici următoarele 100 de milioane de aplicații software”, a declarat Jon Tinter, vicepreședinte corporativ pentru dezvoltare de afaceri la Microsoft.
Tinter a spus că acordul a marcat ”o extensie a misiunii noastre de a da puterea fiecărei persoane și fiecărei organizații de pe planetă să realizeze mai mult”.
”Vedem că Builder.ai creează o categorie complet nouă, care dă puterea tuturor să devină dezvoltator, iar noua noastră colaborare mai profundă alimentată de Azure AI va aduce puterea combinată a ambelor companii afacerilor din întreaga lume”, a spus Tinter într-un comunicat.
Builder.ai și Microsoft au refuzat să dezvăluie termenii financiari ai tranzacției.
Microsoft și-a extins masiv investițiile în AI în ultima vreme, investind 13 miliarde de dolari în OpenAI, compania din spatele popularului chatbot AI ChatGPT și încorporând software-ul de procesare a limbajului AI al companiei în motorul său de căutare Bing și în aplicațiile de productivitate Office.
Acordul semnifică o nouă ofertă a Microsoft de a-și intensifica eforturile în domeniul inteligenței artificiale, care a devenit un obiectiv cheie pentru companie, deoarece caută să devină un lider în tehnologie și să concureze mai agresiv gigantul tehnologiei Google în serviciile de căutare.
CITEȘTE ȘI Elveția imobilizează active și rezerve ale Băncii centrale a Rusiei în valoare de 7,4 miliarde de franci elvețieni, o decizie istoricăCompania deținută de Alphabet a făcut investiții proprii în AI, căutând să facă entitățile digitale mai conversaționale și mai asemănătoare cu umanitatea cu modelul său de procesare a limbajului LaMDA și lansând un rival pentru ChatGPT numit Bard.
Microsoft oferă deja propria sa suită de instrumente de dezvoltare a aplicațiilor fără cod. Cu Builder.ai, speră să-și extindă expertiza în acest domeniu.
O componentă critică a acordului pentru Builder.ai este susținerea celei de-a doua cele mai valoroase companii de tehnologie din lume, a spus Duggal.
”Dacă vă imaginați că vom merge să vorbim cu marile întreprinderi... cine ne va întreba despre competență în acel moment? Îți oferă o pârghie uriașă de la [strategie] de introducere pe piață, care în sine aduce beneficii ambilor parteneri” a spus Duggal pentru CNBC.
Builder.ai a strâns o finanțare de 195 de milioane de dolari până în prezent, potrivit datelor Crunchbase.
Este unul dintre numeroasele startup-uri care au beneficiat în ultima vreme de interesul reînnoit al investitorilor pentru tehnologia AI.
În același timp, progresele în tehnologie au dus la îngrijorarea cercetătorilor că aceasta devine prea puternică.
În martie, un grup de grei ai sectorului tehnologic, inclusiv Elon Musk și cofondatorul Apple Steve Wozniak, au scris o scrisoare deschisă în care solicită un moratoriu de șase luni asupra dezvoltării AI mai puternice decât GPT-4, cel mai recent model de limbaj mare al OpenAI.