Liviu Drăgan atrage investitori în startup-ul Druid, pe care îl evaluează la peste 8 milioane euro

Liviu Drăgan atrage investitori în startup-ul Druid, pe care îl evaluează la peste 8 milioane euro
scris 17 dec 2019

Early Game Ventures (EGV), fond de investiții cu capital de risc finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională, investește în startup-ul Druid, anunțat în premieră de Profit.ro și înființat de Liviu Drăgan, fondatorul Total Soft. Startup-ul este evaluat la peste 8 milioane de euro.

Druid dezvoltă tehnologie de chatbots pentru companii mari, printre clienții săi numărându-se Banca Transilvania, BCR, Regina Maria, Dona, Asirom, Unicredit, BRD, EON, Agricover, Cărturești, Rompetrol, Garanti Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFIC Sectorul de activități de realizare a soft-ului la comandă – creștere a veniturilor CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Sectorul de activități de realizare a soft-ului la comandă – creștere a veniturilor

“Consider că acum era momentul potrivit pentru intrarea în acționariatul Druid a unui investitor instituțional. Am avut mai multe fonduri de investiții care și-au arătat interesul pentru Druid. Am ales EGV, alături de care am convingerea că putem construi o companie globală. Planurile noastre includ o expansiune rapidă în Statele Unite și încă o rundă de investiții la jumătatea anului viitor, când vom ridica din piață undeva între 8 și 10 milioane de euro la o evaluare a companiei de peste 20 milioane”, spune Liviu Drăgan, fondatorul și CEO-ul Druid.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiții cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiții (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanții și microfinanțare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanțate prin fonduri structurale și de investiții, precum JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informației și a Comunicațiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

viewscnt
Afla mai multe despre
egv
druid
chatbots