Hackerii chinezi fură constant date de la producătorii taiwanezi de cipuri. Detaliile unei ample campanii de hacking

Hackerii chinezi fură constant date de la producătorii taiwanezi de cipuri. Detaliile unei ample campanii de hacking
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 aug 2020

În ultimii doi ani, atacurile hackerilor sprijiniți de statul chinez asupra producătorilor de cipuri din Taiwan au escaladat, aceștia vizând informații pe baza cărora pot fi dezvoltate cipuri.

Cercetătorii companiei de securitate taiwaneze CyCraft au prezentat, în cadrul unei conferințe Black Hat dedicată experților din acest domeniu, detaliile unei ample campanii de hacking derulată de China în ultimii doi ani, care a vizat producătorii de cipuri din Taiwan.

Urmărește-ne și pe Google News

Campania numită Operation Skeleton Key, de la tehnica de hacking "skeleton key injector" a avut ca scop furtul de proprietate intelectuală din zona producerii de cipuri în cantități cât mai mari posibile. Au fost vizate coduri sursă, SDK-uri și designuri de cipuri.

Peste 10 miliarde de date ale utilizatorilor de pe Internet, expuse în baze de date nesecurizate din 20 de țări CITEȘTE ȘI Peste 10 miliarde de date ale utilizatorilor de pe Internet, expuse în baze de date nesecurizate din 20 de țări

Cel puțin șapte companii taiwaneze care dezvoltă cipuri au fost ținte ale acestei campanii, în care experții au recunoscut modul de operare al grupării de hackeri Chimera, cunoscut pentru suportul primit din partea statului chinez.

Alte grupări, tot sprijinite de statul chinez, care au derulat atacuri în cadrul aceleiași campanii, sunt Winnti și Axiom. Cei de la CyCraft au refuzat să facă publice numele companiilor vizate.

Costin Raiu, directorul diviziei Global Research & Analysis a Kaspersky, companie care a publicat prima lucrare despre gruparea Winniti în 2013, este de părere că operațiunea descoperită de CyCraft face, de fapt, parte dintr-o operațiune mai amplă.

Coincidență sau nu, în urmă cu doi ani începeau și problemele Huawei, companie aflată în mare dificultate acum, din cauza pierderii accesului la cipurile americane și taiwaneze. În februarie 2018, FBI emitea prima avertizare cu privire la Huawei și ZTE.

Huawei mai are resurse să-și construiască propriile chipset-uri doar până în septembrie. Din 15 septembrie, compania chineză va fi nevoită să sisteze producția chipset-urilor Kirin, care stau la baza unora din propriile dispozitive mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
cipuri
china
taiwan
huawei