Alphabet, compania mamă a Google, a suspendat Project Ara, un efort ambițios de construire a unui smartphone cu componente interschimbabile, în cadrul unor măsuri mai ample de restrângere a activităților în domeniul hardware, au declarat două persoane apropiate situației, transmite Reuters.
Decizia reprezintă o schimbare de direcție pentru companie, care anunțase o serie de parteneri ai Project Ara la o conferință organizată de Alphabet în luna mai și faptul că urma să prezinte în această toamnă o primă versiune în fază de dezvoltare, acest produs, scrie News.ro.
Obiectivul Alphabet era crearea unui telefon pe care utilizatorii să îl poată personaliza, cu o baterie suplimentară, cameră, boxe sau alte componente.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze.
Una dintre surse a spus că, chiar dacă Google nu va mai lansa singură telefonul, compania ar putea colabora cu parteneri, pentru a aduce pe piață tehnologia Project Ara, posibil prin acorduri de licențiere.
Renunțarea la proiectul Ara este unul dintre primii pași în campania de unificare a diverselor activități ale Google în domeniul hardware, care pornesc de la laptop-urile Chromebook la telefoanele Nexus.
Fostul președinte al Motorola, Rick Osterloh, s-a realăturat Google în acest an, pentru coordonarea măsurilor.
Google a vândut Motorola Mobility grupului Lenovo în 2014.
Smartphone-urile modulare au provocat un mare entuziasm în comunitatea tehnologiei datorită potențialului de a prelungi durata de viață a dispozitivelor și de a reduce deșeurile electronice.
Dar dispozitivele sunt greu de adus pe piață întrucât compontele interschimbabile le fac mai voluminoase, iar producerea lor este costisitoare, a arătat un analist al TECHnalysis Research, Bob O’Donnell. El a adăugat că nu este suprins că Google a oprit proiectul.
Update: Google a confirmat, prin vocea șefului diviziei de hardware a companiei, Rick Osterloh, renunțarea la planurile de dezvoltare a smartphone-ului modular Ara. Problemele pe care compania nu a reușit să le rezolve țin de unele detelii tehnice și de faptul că nu a fost reușită reducerea costului de producție.