G Suite, pachetul de servicii online al gigantului american Google pentru companii, se numește acum Google Workspace, ocazie cu care primește și funcții noi.
Brandul G Suite, folosit de Google pentru suita de servicii cloud pentru business din 2016, când a fost lansată, va fi înlocuit de marți cu Google Workspace, un nume mai serios, cu o rezonanță mai potrivită pentru afaceri.
Pentru oficialii companiei, importantă în această schimbare este asocierea clară cu Google a platformei cloud. Aceștia vor ca pentru companii să fie limpede că sub umbrela Workspace se află instrumentele Google cu care pot realiza o serie întreagă de activități de afaceri.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Noul rebranding vine la pachet și pictograme noi, atât pentru suita Google Workspace, cât și pentru aplicațiile care o compun.
Cu aceeași ocazie, Google anunță câteva noutăți pe partea de funcționalitate pentru Workspace, care include cele mai cunoscute produse ale companiei, de la “bătrânul” Gmail la mai noul Meet.
Noi pentru companii și angajații acestora sunt funcțiile care vizează integrarea serviciilor Google, funcții care au fost testate în ultimele luni și ajung acum să fie disponibile pentru toți abonații.
Integrarea duce la un nivel superior colaborarea “cross-products” dintre utilizatori. Cel mai bun exemplu este că instrumente de comunicare precum Meet, Rooms și Chat pot fi acum accesate direct din Gmail.
Un alt exemplu ar fi posibilitatea creării și colaborării pe documente direct în canalele de discuții din Chat. Previzualizarea documentelor se va face, tot direct în Chat, prin intermediul aplicațiilor aferente (Docs, Sheets etc.).
Google a anunțat, cu această ocazie, că Workspace este folosit în prezent de 6 milioane de firme, care plătesc unul din abonamentele disponibile.
Pe partea de abonamente, Google lansează acum o nouă ofertă, numită Business Plus, care costă 18 dolari per utilizator pe lună. În cadrul acestui abonament se regăsesc facilități care nu sunt disponibile în cadrul abonamentelor mai ieftine, precum opțiuni de gestionare a dispozitivelor mobile și funcții suplimentare de securitate.