Inginerii Google lucrează de zor la o rețea de tip crowdsource de localizare a dispozitivelor mobile pierdute ori rătăcite, nu foarte diferită de Find My a celor de la Apple.
Codul celei mai recente versiuni beta de Google Play Services arată că Google lucrează la un serviciu care funcționează similar cu Find My al Apple: se folosește de rețeaua masivă de dispozitive mobile care se bazează pe sistemul de operare al companiei, pentru a localiza telefoanele pierdute.
Google Play Services este suita de servicii și aplicații Google, pe care producătorii de telefoane, care vor să aibă acces la magazinul de aplicații Google Play, sunt obligați, prin intermediul condițiilor impuse de gigantul american, să o instaleze pe propriile telefoane.
CITEȘTE ȘI Amazon reduce comisioanele pentru micii dezvoltatoriCodul suitei arată că Google vrea să construiască o rețea similară cu cea dezvoltată deja de Apple, care să se folosească pentru localizare de telefoanele cu Android din zonă pentru a găsi un dispozitiv pierdut.
Google are deja o aplicație pentru acest scop, numită Find My Device, însă această poate fi folosită doar pentru localizarea dispozitivelor proprii, înregistrate în contul Google. Cu noile modificări, Find My Device va deveni o rețea de tip crowdsource, în care la găsirea dispozitivelor pierdute vor participa cele peste 3 miliarde de smartphone-uri cu Android conectate la internet.
Nu există încă detalii despre modul în care Find My Device va funcționa, însă este ușor de presupus că nu va veni cu multe diferențe față de abordarea Apple, care funcționează foarte bine.
De asemenea, nu se știe dacă Google va dezvolta și comercializa dispozitive de localizare cu Bluetooth, care să se monteze pe orice obiect (chei, rucsac, portofel etc.) pentru a ajuta la localizarea acestuia, precum Apple AirTag.