Gigantul american Salesforce cumpără un startup IT cu 1,9 miliarde de dolari

Gigantul american Salesforce cumpără un startup IT cu 1,9 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Gigantul american Salesforce a anunțat că achiziționează, cu 1,9 miliarde de dolari, un startup IT evaluat acum trei ani la peste 3 miliarde de dolari.

Salesforce cumpără startup-ul Own Company, fondat în 2015, în New Jersey, ce oferă soluții de management și protecție a datelor, conform TechCrunch. Gigantul tech se așteaptă să încheie tranzacția în trimestrul IV al anului fiscal 2025, după aprobarea autorităților, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
Versiunile de business ale ChatGPT au peste un milion de utilizatori CITEȘTE ȘI Versiunile de business ale ChatGPT au peste un milion de utilizatori
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Startup-ul Own Company, fost OwnBackup, a fost evaluat în 2021 la 3,35 miliarde de dolari, după o rundă de finanțare în care a investit și Salesforce Ventures, fondul de capital de risc al Salesforce, conform CNBC.

Own, fondată de Ariel Berkman, Daniel Gershuni și Eran Cohen, a reușit să obțină investiții totale de peste 507 milioane dolari, de la investitori precum Tiger Gobal, BlackRock, Insight Partners, Vertex Ventures și alții, mai arată sursele citate. Startup-ul susține că are aproape 7.000 de clienți și sute de angajați.

Noua achiziție anunțată de Salesforce este cea mai mare făcută din 2021 și până acum. În urmă cu trei ani, compania americană a cumpărat platforma de comunicare Slack pentru 27,7 miliarde de dolari.

De asemenea, compania IT considerată lider mondial în domeniul sistemelor de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM), a cumpărat firma Tableau, din domeniul softurilor de vizualizare de date, pentru 15,7 miliarde de dolari.

Salesforce a fost înființată în anul 1999, la San Francisco, de antreprenorii americani Marc Benioff, Keith Block și Parker Harris. Înainte să înființeze Salesforce, Benioff a activat în conducerea Oracle.

viewscnt
Afla mai multe despre
salesforce
own company