Operatorii francezi de telefonie Bouygues și Orange au programate miercuri reuniuni ale Consiliilor de Administrație, la finalul cărora este posibil să fie anunțat un acord privind preluarea de către Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, a Bouygues Telecom, numărul trei, au declarat marți pentru Reuters surse din apropierea discuțiilor.
Cele două companii au fixat data de 31 martie drept termen limită pentru a ajunge la un acord complex de fuziune care va implica atât statul francez, unul din acționarii importanți de la Orange, precum și rivalii Iliad și SFR, cărora ar urma să le fie vândute o parte din activele Bouygues Telecom pentru ca fuziunea cu Orange să primească aprobările necesare din partea Autorității pentru concurență.
"Am lucrat tot week-end-ul dar au mai rămas de stabilit câteva puncte", a declarat una dintre surse, precizând că nu s-a ajuns încă la un acord.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Unul din punctele care nu a fost încă soluționat se referă la participațiile pe care le vor deține statul francez și Bouygues în capitalul rezultat în urma fuziunii celor doi operatori. Potrivit cotidianului Les Echos, participația statului francez, care în prezent deține 23% din Orange, ar urma să rămână peste 20% și la noua societate, în timp ce omul de afaceri Martin Bouygues ar urma să dețină 12% din acțiuni noii entități.
La începutul lunii ianuarie, Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, și Bouygues Telecom, numărul trei, au confirmat în mod oficial că poartă discuții în vederea unei fuziuni. Dacă această operațiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piața franceză de telecomunicații se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile. În schimb, noua societate va fi nevoită să vândă o parte din active către rivalii Free și SFR și, de asemenea, să se angajeze să limiteze consecințele sociale pentru angajații Bouygues Telecom.
Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de țări, are 247 de milioane de clienți, dintre care 185 de milioane abonați la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro și avea 155.000 de angajați la nivel mondial. Compania este lider de piață în România, cu 10,205 milioane de clienți și venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.
Sursa: Agerpres