Compania Foxconn din Taiwan s-a retras dintr-o societate mixtă producătoare de semiconductori, de 19,5 miliarde de dolari, formată cu conglomeratul indian Vedanta, într-un regres față de planurile primului ministru Narendra Modi pentru fabricarea de cipuri în India, transmite Reuters.
Cel mai mare producător de dispozitive electronice pe bază de contract din lume a semnat anul trecut un acord cu Vedanta pentru a înființa fabrici de producție de semiconductori și ecrane în statul de origine al lui Modi, Gujarat.
”Foxconn a hotărât că nu va merge mai departe în privința companiei mixte cu Vedanta”, se arată într-un comunicat al Foxconn, fără a detalia motivele.
Compania a spus că a lucrat cu Vedanta de mai bine de un an pentru a aduce în realitate ”o idee grozavă pentru semiconductori”, dar că cele două părți au decis de comun acord să pună capăt companiei mixte, iar Foxconn își va retrage numele dintr-o companie care este acum deținută în totalitate de Vedanta, scrie News.ro.
Vedanta a spus că este pe deplin angajată în proiectul său de semiconductori și ”a atras alți parteneri pentru a înființa prima fabrică de cipuri din India”.
”Vedanta și-a dublat eforturile” pentru a îndeplini viziunea lui Modi, a adăugat aceasta într-un comunicat.
O sursă familiarizată cu chestiunea a spus că preocupările legate de întârzierile aprobării stimulentelor de către guvernul Indiei au contribuit la decizia Foxconn de a se retrage din afacere.
CITEȘTE ȘI ”Prietenoasa” aplicație Threads a Meta intră în contradicție cu neprietenosul internetNew Delhi a ridicat, de asemenea, câteva întrebări cu privire la estimările de costuri furnizate pentru a solicita stimulente de la guvern, a adăugat sursa.
Modi a făcut din fabricarea de cipuri o prioritate de vârf pentru strategia economică a Indiei, în căutarea unei ”noi ere” în producția de electronice, iar mișcarea Foxconn reprezintă o lovitură pentru ambițiile sale de a atrage investitorii străini să producă cipuri la nivel local pentru prima dată.