Nick Clegg, cândva al doilea cel mai puternic om din Marea Britanie, este acum unul dintre cei mai puternici oameni de la Meta, compania cunoscută anterior ca Facebook, relatează CNBC.
Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, l-a promovat pe fostul vicepremier britanic liberal democrat la funcția de președinte al afacerilor globale, punându-l la conducerea ”tuturor problemelor de politică”, în timp ce gigantul tehnologic se confruntă cu un val de reglementări globale, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Clegg a fost anterior vicepreședinte pentru afaceri globale. Absolvent al Universității Cambridge, care s-a alăturat Facebook în 2018 ca șef pentru politici și comunicații, Clegg a fost liderul Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie.
El va fi acum responsabil de deciziile care afectează miliardele de oameni din întreaga lume care folosesc Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp și Oculus, toate deținute de Meta.
Zuckerberg a spus că dorește ca Clegg, în vârstă de 55 de ani, să preia rolul unui lider senior ”la nivelul” său și al șefului de operațiuni Sheryl Sandberg, care a fost de multă vreme considerată a doua la comandă.
”Nick va conduce acum compania noastră cu privire la toate problemele noastre de politică, inclusiv la modul în care interacționăm cu guvernele atunci când iau în considerare adoptarea de noi politici și reglementări, precum și modul în care argumentăm public produsele noastre și munca noastră”, a spus Zuckerberg într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Zuckerberg a spus că Clegg va raporta acum direct lui el însuși, precum și lui Sandberg, căreia îi raportează deja. El a adăugat că numirea îi va permite lui și lui Sandberg să se retragă de la luarea deciziilor politice pentru a se concentra pe construirea de noi produse și, respectiv, pe afacere. „”Munca pe care o facem la Meta contează pentru mulți oameni din întreaga lume. Suntem în centrul multor dezbateri despre tehnologie și societate”, a spus Zuckerberg.
”Numirea lui Clegg vine în timp ce Meta încearcă să pivoteze spre construirea metaversului, o lume virtuală ipotetică în care oamenii pot trăi, lucra și se pot juca prin avatare digitale.
Metaversul este încă în stadiu incipient, dar este posibil să existe multe chestiuni complexe de politică asociate cu dezvoltarea sa. Într-adevăr, au existat deja mai multe rapoarte de hărțuire pe diferite platforme de metaverse.
Meta a devenit din ce în ce mai nepopulară în rândul politicienilor din întreaga lume în urma scandalurilor legate de confidențialitate, moderarea conținutului, scurgeri de date, amestec în alegeri și siguranța copiilor.
”Produsele noastre existente și viitoare vor continua să fie un subiect de interes și dezbateri societale intense. Aștept cu nerăbdare să joc un rol în această dezbatere în numele nostru și să ne asigurăm că avem politicile potrivite atât pentru a reflecta responsabilitățile noastre, cât și pentru a sprijini construirea de noi produse inovatoare pentru anii următori”, a spus Clegg.
Clegg a fost viceprim-ministru al Regatului Unit în timpul guvernului de coaliție din 2010 până în 2015. Partidul său a participat la guvernare după ce Clegg a acceptat să se asocieze cu Partidul Conservator, aflat la guvernare, o mișcare care a fost profund nepopulară pentru mulți susținători liberal democrați.
Promovarea sa vine pe fondul unei revolte mai ample la Meta. În ultimul an, Meta l-a pierdut pe directorul de tehnologie Mike Schroepfer, pe directorul de venituri David Fischer și pe Fidji Simo, șeful aplicației Facebook. Nu este clar dacă Clegg va primi un loc în consiliul de administrație al Meta, dar dacă primește unul, atunci va trebui să-și declare salariul și opțiunile de acțiuni. În 2020, pachetul primit de Sandberg a ajuns la aproximativ 24,7 milioane de dolari.