Instrumentele care contribuie la o experiență online sigură trebuie să fie cunoscute de către copii, iar gestionarea și verificarea setărilor de confidențialitate sunt importante, a transmis, marți, platforma Facebook.
”Dacă te îngrijorează activitățile pe care copilul tău le desfășoară online, un prim pas este să descoperiți împreună instrumentele care pot contribui la o experiență sigură. Verifică dacă știe unde se află butonul de raportare, cum poate să blocheze sau să restricționeze accesul cuiva la profilul lui”, se arată în comunicat.
Totodată, este important ca părinții să discute cu copii despre ce înseamna siguranța în mediul online cât mai devreme, chiar înainte să înceapă să folosească platformele de socializare, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI YouTube vrea să găzduiască alte servicii de streaming”Studiile arată că mulți copii, începând chiar de la șase ani, au acces la smartphone-uri sau tablete. Astfel, este foarte important să începi să discuți cu cel mic despre tehnologie cât mai devreme, chiar înainte de vârsta de 13 ani, când își pot face un cont pe platformele de socializare. Dacă fiul sau fiica ta sunt pe Facebook sau pe Instagram, împrietenește-te și tu cu ei”, se arată în comunicat.
Facebook și Instagram impun utilizatorilor să aibă cel puțin 13 ani pentru a-și crea un cont pe platformă (în unele țări, limită de vârstă poate fi chiar mai mare, în funcție de legislația locală). Totodată, părinții sunt sfătuiți să ajute copiii să-și gestioneze timpul petrecut online.
”Încearcă să fii un bun model. Ideea potrivit căreia copiii fac ce faci tu, nu ce le spui să facă, este la fel de valabilă pentru mediul online ca și în viața reală. Dacă stabilești limite orare pentru a-i restricționa copilului folosirea rețelelor de socializare sau a internetului (de exemplu, fără mesaje SMS după ora 22:00), respectă și tu aceleași reguli”, se arată în comunicat.
Totodată, verificarea și gestionarea setărilor de confidențialitate sunt importante.
CITEȘTE ȘI FOTO Facebook acordă mai mult control părinților asupra copiilor care folosesc Messenger”Odată ce copilul tău adolescent se înscrie pe o platformă de socializare, poate folosi instrumentele și setările disponibile pentru a-și gestiona contul. Facebook pune la dispoziția utilizatorilor setări de confidențialitate, prin intermediul cărora aceștia pot controla cine poate să devină prietenul lor, cine le poate vedea postările și dacă sunt distribuite în mod implicit detalii precum locația. Instagram oferă multe instrumente flexibile pentru a facilita siguranța adolescenților în mediul online, inclusiv filtre împotriva intimidării, avertismente legate de descrierile folosite și ascunderea conținutului sensibil”, se arată în comunicat.
De asemenea, adolescenții pot restricționa interacțiunile nedorite pe profilurile lor și pot raporta cu ușurință conturi, comentarii și postări pentru intimidare. Facebook a dezvoltat o serie de politici (Standardele Comunității) care definesc ceea ce este sau nu este în regulă să fie distribuit pe platformele companiei.
”Există un link pe aproape toate postările de pe Facebook și Instagram pentru raportarea abuzurilor, intimidării, hărțuirii și a altor probleme. Echipele globale ale companiei lucrează 24 de ore din 24 pentru a analiza lucrurile pe care utilizatorii le raportează și pentru a elimina tot ceea ce încalcă Standardele Comunității. Ne propunem să revizuim majoritatea rapoartelor în termen de 24 de ore”, se arată în comunicat.