Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson a estimat că, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, numărul abonamentelor 5G a crescut cu 84 de milioane, ajungând la un total de 380 de milioane, conform datelor din Ericsson Mobility Report pentru perioada aprilie - iunie 2021.
Conform acestui raport, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, creșterea numărului de abonamente pentru servicii 5G a depășit-o, la nivel global, pe cea a abonamentelor 4G. În timp ce numărul abonamentelor 5G (de la nivel global) care includ și un dispozitiv compatibil cu această tehnologie (5G) a crescut cu 84 de milioane (ajungând la un total de 380 de milioane), numărul abonamentelor 4G au crescut cu 71 milioane, până la 4,8 miliarde, reprezentând 59% din totalul abonamentelor mobile. În același timp, abonamentele de tip WCDMA/HSPA au scăzut cu 46 milioane, iar abonamentele de tip GSM/EDGE cu 52 de milioane, scrie Agerpres.
De asemenea, conform autorilor raportului, numărul abonamentelor mobile (existente în trimestrul 2 din 2021) totaliza aproximativ 8,1 miliarde, ponderea acestora fiind de 103% la nivelul populației globale. 50 de milioane de abonamente mobile noi (din acest total) au fost încheiate în perioada aprilie - iunie 2021, cele mai multe în China (13 milioane), Indonezia (5 milioane) și SUA (3 milioane).
În paralel, numărul abonamentelor mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane în al doilea trimestru al acestui an, ajungând la 6,8 miliarde și marcând, astfel, o creștere de 7% față de anul precedent (în contextul în care numărul deținătorilor unici de abonamente mobile este de aproximativ 6 miliarde - diferența dintre numărul de abonamente și numărul de abonați se datorează abonamentelor inactive, deținătorilor de dispozitive multiple și/sau optimizării abonamentelor pentru diferite tipuri de apeluri).
În ceea ce privește traficul de date în rețelele mobile, raportul arată că rata de creștere a traficului de la an la an a rămas la un nivel normal de 44%, în perioada cuprinsă între trimestrul 2 al anului 2020 și trimestrul 2 din 2021. Astfel, în acest interval de timp, traficul total de date în rețelele mobile a atins, lunar, 72 Exabyte, iar rata de creștere trimestrială a fost de aproximativ 9%.
Pe termen lung, analiștii de la Ericsson, estimează că creșterea traficului este determinată atât de creșterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât și de creșterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut video (cu mențiunea că există diferențe mari în ceea ce privește valorile/nivelurile de trafic de date între piețe, regiuni și furnizorii de servicii).
Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității si a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum: Rețele (Networks), Soluții pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) și Business-uri Emergente (Emerging Business).
Compania Ericsson este listată la bursa din New York (NASDAQ) și la filiala acesteia - NASDAQ Stockholm.