România va coopera cu alte state UE în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiei blockchain

România va coopera cu alte state UE în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiei blockchain
scris 30 mai 2018

România a aderat, marți, la 3 inițiative UE menite să accelereze performanțele blocului comunitar în domeniul tehnologiilor digitale, inclusiv prin adoptarea la scară largă a tehnologiei blockchain și cooperarea în materie de inteligență artificială.

Prima dintre cele trei inițiative, și anume Parteneriatul European pentru Blockchain, vizează, după cum dezvăluie și numele, crearea unui parteneriat la nivelul UE, prin care vor fi promovate infrastructuri interoperabile ce vor dezvolta servicii digitale bazate pe tehnologia din spatele bitcoin.

23 de state membre au aderat deja la inițiativa lansată în prima parte a lunii aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Un startup din Iași a lansat, în Spania, o aplicație de socializare care îți spune unde se află alți utilizatori. În România, aplicația va fi disponibilă din iunie CITEȘTE ȘI Un startup din Iași a lansat, în Spania, o aplicație de socializare care îți spune unde se află alți utilizatori. În România, aplicația va fi disponibilă din iunie
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Comisia Europeană a lansat recent Observatorul și forumul UE privind tehnologia blockchain, anunțat în decembrie anul trecut, și a investit peste 80 de milioane de euro până acum în proiecte care vizează sprijinirea utilizării acestei tehnologii, alte 300 de milioane de euro urmând să fie alocate până în 2020.

A doua inițiativă la care a aderat România, denumită Radarul de Inovare, este un instrument de căutare online, menit să faciliteze punerea în legătură a inovatorilor cu potențiali investitori sau parteneri, aceștia din urmă putând consulta detalii despre proiecte direct în cadrul instrumentului.

17 state UE s-au alăturat inițiativei înaintea României.

România a semnat și Declarația de Cooperare privind Inteligența Artificială (AI), inițiativă prin care statele membre se angajează să dezvolte proiecte transfrontaliere în sector, cu accent pe sprijinirea centrelor de cercetare de pe continent.

România a devenit a 26-a țară semnatară a declarației, alături de Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg,  Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Norvegia.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain
inteligenta artificiala
initiative
cooperare
radar inovare