Google a anunțat că dezvoltatorii vor putea folosi platforma Maps pentru a crea jocuri care combină realitatea augmentată și funcțiile de localizare.
Motivul principal pentru care după succesul Pokemon Go nu existat o „invazie” de clone este că nu orice producător are resursele necesare pentru a crea și menține propriul serviciu de hărți. Însă, dacă jocurile de acest gen vor putea folosi Google Maps, atunci piedica dispare.
Dezvoltatorii de jocuri vor putea crea produse care folosesc un mod similar de funcționare lui Pokemon Go, bazându-se pe Google Maps, la care vor avea acces în timp real.
Google lansează și un nou API pe baza căruia dezvoltatorii pot crea experiențe de joc originale în jurul locațiilor reale. Gigantul american a creat și un kit de dezvoltare compatibil cu Unity, unul dintre mai populare motoare de jocuri.
Cu ajutorul acestor instrumente, dezvoltatorii vor avea controlul și flexibilitatea de a crea un univers virtual pe baza și în jurul locațiilor din lumea reală. Clădirile reale, spre exemplu, pot fi transpuse în obiecte care să folosească scopului jocului conform imaginației creatorilor săi.
Primele jocuri care combină realitatea augmentată și localizarea cu ajutorul hărților Google Maps sunt Jurassic World Alive, The Walking Dead: Our World și Ghostbusters World. Toate trei aduc ficțiunea în lumea reală într-un mod asemănător celebrului Pokemon Go