Companiile tech se pot înscrie într-o nouă ediție a concursului Deloitte Technology Fast 50 în Europa Centrală

Companiile tech se pot înscrie într-o nouă ediție a concursului Deloitte Technology Fast 50 în Europa Centrală

Alina Mirea, Partener Deloitte România

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 mai 2018

Companiile din domeniile comunicațiilor, tehnologiilor pentru mediu, fintech, hardware, sănătate și științe medicale, media și entertainment, software se pot înscrie în competiția Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală până pe 31 iulie 2018. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 11 octombrie 2018.

Programul Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală stabilește ierarhia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologiei, fie publice sau private, pe baza creșterii procentuale a veniturilor din ultimii patru ani. La ediția din acest an vor fi analizate veniturile din 2014 până în 2017.

“Impactul acestui program depășește spațiul Europei Centrale, întrucât companiile care se califică în Fast 50 sunt incluse automat în competiția europeană Deloitte EMEA Technology Fast 500. În plus, companiile prezente în Fast 50 vor beneficia de o infuzie de capital de imagine, întrucât programul vine la pachet cu o puternică expunere media și social media, atât pe plan local cât și internațional. Așteptăm cu nerăbdare să fim martorii entuziasmului și ai inovației pe care aceste companii le vor arăta la ediția din acest an”, a spus Alina Mirea, Partener Deloitte România și lider local al programului.

Urmărește-ne și pe Google News

Categoriile concursului și premiile

Competiția are trei categorii. Pentru a fi eligibile pentru categoria principală Fast 50, companiile trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Venituri anuale de minim 50.000 euro în 2014, 2015 și 2016 și 100.000 euro în 2017
  • Au sediul operațional într-un stat din Europa Centrală (Albania, Bulgaria, Bosnia & Herțegovina, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia sau Slovenia)
  • Dezvoltă/produc tehnologii patentate sau investesc substanțial în cercetare- dezvoltare
  • Au o structură de acționariat care exclude subsidiare deținute majoritar de entități strategice

La categoria „Rising Stars”, Deloitte include companii „tinere” cu potențial mare, dar care sunt prea noi pe piață pentru a întruni criteriul operațional de minimum patru ani de existență. Companiile eligibile trebuie să aibă o vechime de minim trei ani și să înregistreze venituri de peste 30.000 euro în ultimii trei ani consecutivi (2015–2017). Celelalte criterii de eligibilitate menționate la categoria Fast 50 rămân valabile.

Categoria „Big 5” include companii dinamice mari, care au avut creșteri spectaculoase în ultimii patru ani. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să întrunească aceleași criterii ca pentru Fast 50, cu excepția venitului anual din 2017, care trebuie să depășească 25 milioane euro.

Competiția are două premii pentru inovație. Primul este dedicat companiilor care dezvoltă un produs unic și inovator sau furnizează servicii care au un impact semnificativ pe piață („Cea mai disruptivă inovație‟). Cel de-al doilea premiu pentru inovație socială pentru acele companii care demonstrează că legătura dintre produse/servicii digitale a produs un impact pozitiv în societate sau asupra mediului. Câștigătorul va fi selectat de către un juriu independent.

De-a lungul celor aproape 20 de ani de existență ai programului în România, companiile românești din domeniul tehnologiei au strălucit în acest clasament, cel mai recent exemplu fiind UiPath, primul unicorn românesc, care, la ediția de anul trecut, a impresionat juriul prin inovație. Aici puteți vedea ce spuneau o parte dintre câștigătorii ediției locale a programului de anul trecut.

Mai multe informații despre aplicație și eligibilitate, precum și informații despre edițiile precedente pot fi accesate aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
deloitte technology fast 50