Directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, a fost eliberată

Directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, a fost eliberată
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2021

O judecătoare canadiană, Heather Holmes, a eliberat-o pe directoarea financiară a Huawei Meng Wanzhou și a închis procedura de extrădare, într-o scurtă audiere la Curtea Supremă a Columbiei Britanice.

Această audiere, la Vancouver - la care Meng a fost prezentă - a avut loc la câteva ore după încheirea unui acord între Statele Unite și Huawei, care îi permite directoarei gigantului chinez în domeniul telecomunicațiilor, care se afla în libertate - sub supraveghere - în Canada, să se întoarcă în China, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Fiica fondatorului Huawei a fost arestată la 1 decembrie 2018 pe aeroportul din Vancouver, la cererea Washingtonului, care voia să o judece cu privire la ”fraudă bancară”.

Noua funcție de monetizare a Twitter, Super Follows, are un debut dezamăgitor CITEȘTE ȘI Noua funcție de monetizare a Twitter, Super Follows, are un debut dezamăgitor

”Am semnat ordinul de eliberare”, a declarat judecătoarea Heather Holmes la finalul audierii.

Meng a susținut, apoi, o conferință de presă, în care i-a mulțumit judecătoarei, familiei sale și prietenilor săi.

”În ultimii trei ani, viața mea a fost bulversată. A fost o perioadă perturbantă (pentru mine), ca mamă, femeie și cadru de întreprindere”, și-a exprimat ea regretul.

În urma acestei hotărâri judecătorești, Ministerul canadian al Justiției a confirmat că Meng Wanzhou este ”liberă să părăsească Canada” și că ea a beneficiat de ”echitate procedurală în tribunale, în conformitate cu dreptul canadian”.

Un bug afectează una dintre cele mai importante noutăți ale modelelor iPhone 13 Pro CITEȘTE ȘI Un bug afectează una dintre cele mai importante noutăți ale modelelor iPhone 13 Pro

Meng Wanzhou, în vârstă de 49 de ani, fiica fondatorului Huawei, a fost arestată pe 1 decembrie 2018 pe aeroportul din Vancouver, la cererea Washingtonului, care intenționa să o judece în special pentru fraudă bancară. Wanzhou a negat permanent acuzațiile și a pledat nevinovată vineri.

Justiția americană a acuzat-o pe numărul doi al gigantului chinez al telecomunicațiilor că a mințit un membru din conducerea băncii HSBC în timpul unei întâlniri în Hong Kong, în 2013, despre legăturile dintre grupul chinez și o filială numită Skycom, care vindea echipamente Iranului.

Conform Departamentului de Justiție, Meng Wanzhou a recunoscut, potrivit conținutului acordului, că la acel moment a făcut declarații false și a ascuns adevărul membrului conducerii HSBC despre activitățile Huawei în Iran, țară supusă sancțiunilor americane și internaționale.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
meng wanzhou
huawei